AcasăAdministrație“UMPLE GOLUL DIN VIAȚA TA!” | Primăria dă startul unui program de...

“UMPLE GOLUL DIN VIAȚA TA!” | Primăria dă startul unui program de încurajare a adopțiilor de la Adăpostul Public de Câini Baia Mare. Jucătorii Minaur vor intra pe teren cu cățeii, înaintea fiecărei partide:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primăria Baia Mare, alături de Adăpostul Public de Câini și Clubul Sportiv Minaur dau startul unui program prin care vor să încurajeze adopția de câini din cadrul centrului. Una din acțiunile gândite în acest sens, pentru început, va fi ca jucătorii Minaur, secția de fotbal, să intre pe teren cu câțeii de la adăpost, înaintea începerii fiecărei partide.

Redăm mai jos, integral, postarea publicată de primarul interimar Doru Dăncuș pe rețelele de socializare:

Animalele sunt ființele care iubesc necondiționat și neobosit, care încearcă să ne învețe și pe noi, oamenii, să facem la fel. Și, uneori, reușesc. Mă bucur să pot spune că avem astfel de oameni în Baia Mare, la Adăpostul public de câini fără stăpân, prin Asociația Salvați Animalele, cei care administrează acest lăcaș al siguranței pentru micuții necuvântători. De asemenea, mă bucur să pot spune că noi, administrația publică locală, facem tot ce putem mai bine să îi susținem și ajutăm constant în demersurile lor de a salva și îngriji vieți.
Am fost astăzi, alături de colegii mei Anca Cărăușan, șeful Serviciul Corp Control, care are în subordine și Compartimentul Poliția Animalelor, și Radu Ardelean, consilier local al municipiului Baia Mare, într-o vizită la adăpost pentru a verifica stadiul implementării proiectului de extindere a acestuia, pentru a discuta și găsi soluții pentru situațiile cu care se confruntă acești oameni implicați ai Asociației. Și, pentru că ieri a fost Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, am venit pregătit cu un “tort” pentru blănoși, care a constat în câteva zeci de kilograme de hrană.

Avem în jur de 390 de căței în acest adăpost, pe care îi hrănim, de care avem grijă. 50 dintre aceștia sunt pui. Sunt examinați periodic de către medici veterinari, cu toții sunt sterilizați, microcipați și cu vaccinurile la zi. Din nefericire, numărul lor crește pe zi ce trece din cauza unor oameni iresponsabili care nu îi sterilizează, deși avem programe de gratuitate în acest sens în Baia Mare, îi abandonează prin fața scărilor de bloc, pe margini de drumuri și exemplele ar putea continua. Cei pe care îi găsim sunt sancționați drastic! O altă problemă constă în faptul că niciuna dintre localitățile din proximitatea municipiului nostru nu deține astfel de adăposturi. Toate aceste suflete abandonate ajung tot la noi, în grija noastră, iar încurajarea adopției lor rămâne tot în responsabilitatea noastră.

Împreună cu colegii mei de la Poliția Animalelor din cadrul Primăriei, Clubul Sportiv Minaur și de la Adăpost, am gândit un program prin care să ridicăm gradul de conștientizare asupra abandonului de animale, dar mai ales să încurajăm adopția. Sunt sute de suflete minunate care abia așteaptă să bucure și să completeze familii iubitoare. Programul, pe care îl vom demara în scurt timp, se numește “Umple golul din viața ta!” și, pentru început, îl vom implementa prin secția de fotbal a clubului Minaur. Jucătorii vor intra pe teren alături de acești căței din Adăpost, înaintea meciurilor din toate competițiile în care participă. Dacă vă gândiți să adoptați un suflet, vă invit să veniți în persoană la Adăpostul public sau, pentru mai multe detalii, apelați cu încredere la numărul de telefon: 0743114488
#Cuîncredere în Baia Mare, găsim soluții să stopăm abandonul animalelor, să încurajăm adopția și să ajungem în punctul în care să nu mai avem nevoie de astfel de adăposturi!”, a declarat primarul interimar Doru Dăncuș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA