AcasăEvenimentDragoș Titea: ”Lucrările pe drumul Baia Mare – Sighet ar trebui finalizate...

Dragoș Titea: ”Lucrările pe drumul Baia Mare – Sighet ar trebui finalizate până la finalul lui 2016”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, prezent la conferința de presă convocată de președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că drumurile naționale reprezintă o prioritate a Guvernului în 2015. ”Există bani pentru modernizarea drumurilor naționale  și sperăm ca, imediat ce se desprimăvărează, lucrările la drumul Baia Mare- Sighet să fie mult mai alerte. Avem speranța ca acest tronson să fie reabilitat complet până la finalul anului 2016”, a declarat secretarul de stat și secretar executiv al PSD Maramureș, Dragoș Titea. Acesta a vorbit și despre spinoasa problemă a drumului Moisei – Iacobeni, care a fost împărțit în patru tronsoane. Conform declarațiilor oferite de secretarul de stat, Dragoș Titea, aici urmează licitația pentru atribuirea lucrărilor  și speră ca execuția să înceapă din primăvara acestui an.

 Liviu Marian Pop: ”Fac un apel la comunicare și susținere reciprocă”

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop a făcut un apel la comunicare și susținere reciprocă atât către colegii din PSD, UNPR, PC, PLR, cât și către cei din PNL și alte partide care există pe eșichierul politic, pentru a munci cu toții în interesul Maramureșului. Senatorul de Maramureș a declarat că a avut discuții cu prefectul județului, Anton Rohian, dar și cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru ca problema bazei sportive, aflată în discuție de doi ani și jumătate, să fie clarificată. ”Am discutat atât la Ministerul Tineretului și Sportului, cât și la Ministerul Justiției, pentru ca această bază să treacă în administrearea Consiliului Local și a Primăriei Baia Mare, pentru ca municipalitatea să poată investi în modernizare. Am speranța că lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp”, a arătat ministrul Liviu Marian Pop.

Acesta a amintit și de programul Prima Casă, pentru care s-au alocat 2,5 miliarde de lei în 2015, pentru ca tinerii să poată intra mai ușor în posesia unei locuințe, precum și pentru cei care doresc să se mute de la garsonieră la un apartament mai spațios. În 2014, aproximativ 25.000 de tineri au accesat acest program și se preconizează ca, în 2015, numărul lor să crească la 30.000 de persoane. Un alt proiect al ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop este ca cele aproximativ 1.700 de locuințe neelectrificate din Maramureș să beneficieze de curent, în viitorul apropiat. Acesta a amintit de afirmațiile președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care a arătat că fiecare localitate va beneficia de o sumă minimă de la Guvern, iar primarii vor avea posibilitatea de a investi în această primă urgență a comunității.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA