AcasăActualitatePREGĂTIRILE PENTRU CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ SUNT ÎN TOI | Tradițiile autentice așteaptă...

PREGĂTIRILE PENTRU CRĂCIUN ÎN MARAMUREȘ SUNT ÎN TOI | Tradițiile autentice așteaptă să fie descoperite și în acest an la Muzeul Satului din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului din Baia Mare devine scena principală a unei călătorii magice în tradițiile Maramureșului, găzduind cu fast și în acest an evenimentul „Crăciun în Maramureș”.

Un acord de cooperare proaspăt semnat între instituțiile culturale ale județului aduce în prim-plan această sărbătoare autentică, programată pentru data de 27 decembrie 2023.

Cea de a XV-a ediție a evenimentului „Crăciun în Maramureș” se anunță o adevărat călătorie în timp, oferind publicului o incursiune în tradițiile populare de Crăciun.

Participanții din sate și comune vor da viață obiceiurilor tradiționale, pregătind bucate autentice și colindând casele țărănești din muzeu, reflectând cele patru zone etnografice ale Maramureșului.

„Crăciun în Maramureș” este un eveniment care redefinește spiritul și autenticitatea sărbătorilor de iarnă și care atrage sute de participanți într-o atmosferă plină de farmec și bucurie, subliniind frumusețea și bogăția tradițiilor locale.

Și la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare vor avea loc evenimente. Cetățenii sunt așteptați aici la târgul de Crăciun care se va desfășura în toate weekendurile lunii decembrie. Meșterii pricepuți și producătorii tradiționali vor încânta vizitatorii cu meșteșugurile lor.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA