Acasăoameni noiMARŞUL TĂCERII - Aproximativ 700 de persoane au participat la un marş...

MARŞUL TĂCERII – Aproximativ 700 de persoane au participat la un marş în memoria victimelor tragediei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 700 de oameni, marea majoritate foarte tineri, au participat la marşul tăcerii de vineri seară, mergând de la Piaţa Unirii până la Colectiv. Marşul tăcerii s-a încheiat în faţa localului, unde oamenii au depus candelele pe care le-au adus şi au ţinut un moment de reculegere.

Marşul tăcerii organizat vineri seară, la o săptămână după tragedia din clubul Colectiv, s-a încheiat în faţa localului, unde oamenii depun candelele pe care le-au adus şi ţin un moment de reculegere, iar apoi pleacă tot în linişte.

Aproximativ 700 de oameni, marea majoritate foarte tineri, au participat la marşul tăcerii de vineri seară, mergând de la Piaţa Unirii până la Colectiv. Unii au venit cu candele, pe care le-au depus alături de celelalte din faţa clubului.

 

Oamenii  nu s-au manifestat în vreun fel nici pe parcursul marşului, nici în faţa clubului, abia vorbind între ei. Unii au făcut timid câte o poză, dar cei mai mulţi doar au privit clădirea fostei fabrici Pionierul şi covorul de candele din faţă. Participanţii la eveniment au ajuns la Colectiv, într-o linişte desăvârşită. Ajunşi la locul tragediei, oamenii au depus candelele aprinse în locul special creat în faţa clubului Colectiv, în care s-a produs incendiul în seara de 30 octombrie şi în urma căruia au murit 32 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Participanţii la evenimentul comemorativ, anunţat pe Facebook, sunt predominant tineri. Unii au adus şi candele, aşa cum li s-a cerut în anunţul de pe Facebook.

 

„Marşul tăcerii #Colectiv”, o acţiune în memoria victimelor incendiului din Bucureşti, a fost demarată pe Facebook, utilizatorii reţelei fiind îndemnaţi să se adune, vineri, de la ora 21.00, în parcul din Piaţa Unirii, precizându-se că evenimentul nu are legătură cu protestele din ultimele zile.

Evenimentul a fost gândit ca un marş al tăcerii, între Piaţa Unirii şi clubul Colectiv, persoanele interesate să participe fiind rugate să aducă la manifestare câte o candelă.

„Acest marş nu are nicio legătură cu ieşirile în stradă din ultimele zile. Vrem doar să aducem un omagiu tinerilor care şi-au pierdut viaţa în dezastrul de vinerea trecută!”, se spune pe pagina de Facebook „Marşul tăcerii #Colectiv”.

„Încerc un pic să îmi imaginez prin ce trec cei afectaţi direct de tragedia petrecută vinerea trecută în club Colectiv şi… uitaţi-vă la cei de lângă voi… fraţi, prieteni, părinţi, copii, iubiţi… gândiţi-vă că oricare dintre ei putea fi acolo… sau poate chiar voi… din cauza asta m-am gândit că ar fi bine să ne exprimăm solidaritatea faţă de cei care sunt nevoiţi să treacă prin cele mai grele încercări ale vieţii. Haideţi să arătăm că şi nouă ne pasă şi suntem alături de ei!”, se mai spune pe aceeaşi pagină de Facebook.

Mediafax.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA