AcasăEvenimentSportCE PERFORMANȚĂ! - Tecău și Rojer au câștigat finala de dublu la...

CE PERFORMANȚĂ! – Tecău și Rojer au câștigat finala de dublu la US Open!

spot_img

DISTRIBUIȚI

CE PERFORMANȚĂ! Horia Teăcu și Jean-Julien Rojer au triumfat, vineri, în proba de dublu a turneului de la US Open, după ce au trecut de perechea Feliciano Lopez / Marc Lopez, scor 6-4, 6-3, după o oră şi 26 de minute de joc.

Horia Tecău a devenit campion în proba de dublu a turneului de la US Open. Românul a obținut una dintre cele mai importante victorii ale carierei, împreună cu partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer.

În 2015, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat titlul la Wimbledon, după o finală disputată cu perechea Jamie Murray (Marea Britanie) / John Peers (Australia), scor 7-5, 6-4, 6-4.

Este al treilea titlu de Grand Slam din cariera lui Horia Tecău, al doilea în proba de dublu masculin. Românul a mai câştigat, tot alături de Jean-Julien Rojer, titlul la Wimbledon, în 2015,după trei finale consecutive pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt.

Cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat tot în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi Rohan Bopanna. Tecău a mai câştigat titlul la Australian Open, la dublu mixt, în 2012, cu Bethanie Mattek-Sands (SUA).

Pentru câştigarea turneului american, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi 2.000 de puncte ATP.

La final, cei doi mari campioni au vorbit la cald despre succesul imens atins. Chiar dacă finala a fost una la îndemână, Tecău a dat asigurări că cei doi spanioli au pus presiune constantă pe serviciul său, astfel că victoria nici vorbă să fi venit uşor.

„A fost un meci dificil, mai ales la serviciu. Am luptat din greu pentru a-l păstra, adversarii ne-au oferit o replică bună”, a spus Tecău, înainte să primească trofeul.

În acelaşi timp, Rojer a vorbit despre chimia existentă între el şi Horia, felicitându-i în acelaşi timp pe adversari pentru prestaţia avută.

„Înţelegerea şi comunicarea sunt esenţiale, aceasta e forţa echipei noastre. Am avut două săptămâni extraordinare, am jucat bine în toate meciurile.

Vreau să îi felicit pe Marc şi Feliciano pentru parcursul lor, a fost un meci echilibrat, diferenţa s-a făcut la câteva puncte”, a spus şi Rojer, pentru ca apoi să explice tricoul special pe care l-a purtat în fazele finale de la US Open: „Un prieten mi-a desenat tricoul, el a făcut acest design. Ideea a venit după incidentul tragic Charlottesville (n.r.oraş în statul Virginia, lovit puternic de uraganul Irma). Vrem să promovăm pacea şi libertatea”.

Ultimul român care a câștigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors, după 6-4, 7-6 cu cuplul olandezo-american Tom Okker/Marty Riessen.

Perechea româno-olandeză este deja calificată la ediţia din acest an Turneului Campionilor. Este al 16-lea turneu câştigat împreună de Tecău şi Rojer, din 20 de finale disputate, şi al patrulea trofeu din acest an.

Tecău a ajuns la 33 de trofee ATP câştigate în carieră, din 51 de finale disputate.

Pentru Tecău și Rojer, finala de la US Open este cea mai bună performanță din 2017, an în care n-au trecut de faza optimilor de finală la niciun alt Grand Slam (eliminați în turul trei la Australian Open și Roland Garros și în turul 1 la Wimbledon). În acest an au câștiga,t totuși, trei turnee ATP: la Dubai, la Geneva și la Winston Salem.

Nici spaniolii nu au excelat în acest an în turneele jucate împreună. Campioni la Roland Garros 2016, aceștia au pierdut în optimi la Australian Open și în primul tur la Paris și Londra. Cea mai bună performanță pentru ”Lopezi” în 2017 a fost finala pierdută la Monte Carlo, în fața lui Bopanna și Cuevas.

Horia Tecău ar putea juca finala și la dublu mixt în acest an la US Open. Românul urmează să joace în semifinalele probei, alături de CoCo Vandeweghe, tot azi, împotriva principalilor favoriți, Martina Hingis și Jamie Murray.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA