AcasăLifestyleCum să ai mașina pregătită de orice sezon: despre baterii, rulmenți auto...

Cum să ai mașina pregătită de orice sezon: despre baterii, rulmenți auto și diferite alte consumabile

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ori de câte ori se vorbește despre mijloace de transport eficiente, mașinile reușesc de fiecare dată să ocupe o poziție de top. De ce? Pentru că ne sunt mereu la dispoziție și ne oferă tot confortul de care avem nevoie în timpul deplasărilor. Mașinile la fel ca orice alte obiecte, au o durată de viață limitată sau altfel spus, piesele și accesoriile ce intră în componența acestora. Dacă o conduită corectă și o întreținere corespunzătoare pot prelungi durata de viață a acestora, nu este nimic de făcut în privința uzurii care va avea întotdeauna un ultim cuvânt de spus. Pregătirea unei mașini pentru orice sezon presupune acordarea unei atenții mai deosebite pieselor auto supuse constant uzurii intense.

Fiecare sezon în parte are particularități proprii, astfel că procesul de pregătire al mașinii trebuie abordat diferit. Cu toate acestea însă, există câteva aspecte comune cărora este esențial să li se acorde atenție, indiferent de sezonul curent. Iată așadar câteva detalii pe care este recomandat să le pui la punct înainte de orice sezon.

Bateria auto

Printre produsele auto ce necesită o atenție deosebită se regăsesc și bateriile auto. Acestea nu doar că sunt supuse în mod constant uzurii, însă atunci când apar mai mulți consumatori, riscul ca acestea să se epuizeze înainte de vreme este destul de crescut. Așadar, înainte ca un nou sezon să înceapă (chiar și mai des), este recomandat să arunci un ochi asupra stării de funcționare a bateriei. În condiții normale, o baterie auto rezistă până la aproximativ 4-5 ani.

Piesele auto suspuse uzurii intense

Chiar dacă uzura apare în fond la oricare dintre componentele mașinii, există câteva care sunt supuse în permanență uzurii intense precum: plăcuțele de frână, discurile de frână, telescoapele sau chiar și simpli rulmenți. Acestea nu doar că necesită o atenție mai deosebită, însă în situația în care constați că există probleme la nivelul lor, este indicat să le înlocuiești. De ce? Pentru că de ele depind performanțele tale de condus, dar mai ales siguranța. Evită să circuli cu componente care nu își mai îndeplinesc rolul la capacitate maximă.

Uleiul

Un aspect foarte important de care nu trebuie să uiți este uleiul auto. Buna funcționare a motorului mașinii depinde de acesta, tocmai de aceea este recomandat să te asiguri în mod constant că acesta se află într-o cantitate suficientă. Mai mult decât atât, este esențial că acesta să fie de calitate, astfel încât motorul mașinii să funcționeze în parametri optimi, indiferent de sezon.

Curățarea mașinii în mod regulat, dar și conduita

Indiferent de sezonul curent, un mod prin care poți avea grijă de propria mașină este printr-o igienizare corespunzătoare, realizată în mod regulat. Păstrare curățeniei este un aspect foarte important care poate prelungi semnificativ durata de viața a unor componente ale mașinii. La aceasta se adaugă și conduita șoferului. Chiar dacă uneori suntem tentați să apăsăm pedala de accelerație mai mult decât este necesar și să adoptăm în general un stil de condus mai agresiv, toate aceste comportamente vor avea repercusiuni asupra duratei de viață a componentelor mașinii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA