AcasăMARAMURESUL ISTORICGabriel Zetea, vicepreședinte al CJ Maramureș: ”Lucrările pe DN 18 au termen...

Gabriel Zetea, vicepreședinte al CJ Maramureș: ”Lucrările pe DN 18 au termen de finalizare anul 2015”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Lucrarile care se fac sau urmeaza a se face pe DN 18, drum care leaga judetul Maramures de judetul Suceava, urmeaza a fi finalizate pana cel tarziu in luna decembrie a anului viitor.

Anuntul a fost facut recent in cadrul unei conferinte de presa de catre președintele PSD Maramureș, vicepresedinte al CJ Maramures, Gabriel Zetea. Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca a avut zilele trecute discuții la Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul de Externe pe proiecte punctuale și de mare importanță pentru județul Maramures.  

”Am discutat despre DN 18, cele două tronsoane în suspensie, respectiv Baia Mare – Sighetu Marmației și Moisei – Iacobeni – Borșa. Pe traseul Baia Mare – Sighet lucrările au demarat în această vară și, deși nu văd încă o desfășurare de forțe și zeci de mașini pe acest drum, am primit asigurări că, în maximum două săptămâni, ritmul execuției va fi unul mult mai alert, dat fiind  memorandumul semnat de CNADNR cu firma AKTOR.

În ceea ce privește tronsonul Moisei  – Iacobeni, acolo unde contractul cu fostul executant, firma Shapir a fost deja reziliat, Regionala Cluj va interveni în următoarele două săptămâni în Moisei și Borșa, pentru a pune în siguranță traficul rutier. Iar aici nu ne referim la peticirea unor porțiuni, ci la reparații capitale. Baia Mare – Sighet are termen de finalizare  vara anului 2015, iar Moisei – Borșa – Iacobeni ar trebui terminat la finalul anului următor”, a conchis liderul județean al PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Vești bune și pe Drumul Național Baia Mare – Târgu Lăpuș, acolo unde Regionala Cluj a făcut deja licitație pentru reabilitarea acestui tronson finanțat de la bugetul de stat în 2014, cu termen de finalizare în 2015. ”În ceea ce privește podul peste Tisa, la Sighetu Marmației, s-a urcat deja pe SEAP procedura de licitație pentru achiziționarea proiectului tehnic. Urmează discuțiile pe care Ministerul de Externe și Guvernul României trebuie să le poarte cu partea ucraineană, deoarece acest proiect va fi finanțat prin fonduri europene, însă doar pe malul românesc”, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea. Vicepreședintele CJ Maramureș a amintit și despre centura municipiului Baia Mare, care va fi reabilitată în urma trecerii celor două străzi din patrimoniul municipalității în cel al CNADNR.

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), condus de vicepremierul Liviu Dragnea este cel mai important proiect pentru finanțarea lucrărilor de aducțiune de apă, canalizare și drumuri comunale. În Maramureș există aproximativ 80 de proiecte locale transmise către Consiliul Județean și Ministerul Dezvoltării aflate în finanțare, iar în prima jumătate a acestui an, 130 de miliarde de lei vechi au intrat în economia reală a județului.

”Trebuie să cheltuim banii până la finalul lunii iulie 2014, când va fi rectificarea bugetară, iar eu am speranța ca, pe lângă cei 25 de milioane de euro primiți până acum, Maramureșul să absoarbă cel puțin alte 10 milioane de euro”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. El a menționat că, în această perioadă, din calitatea sa de reprezentant în executivul județean a efectuat vizite de lucru în teren la Coroieni, Vadu Izei, Suciu de Sus, Ulmeni etc pentru a vedea stadiul de implementare al proiectelor și evoluția lucrărilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA