AcasăNews AlertSPLENDORI ALE NATURII - Râs și vulpe, surprinși de camere în pădure...

SPLENDORI ALE NATURII – Râs și vulpe, surprinși de camere în pădure în Parcul Național Munții Rodnei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Noaptea dintre ani a adus surprize plăcute pe camerele instalate de Romsilva în Parcul Național Munții Rodnei. Un râs maistuos și o vuple șireată s-au apropiat mult de camerele ascunse, rezultând niște imagini rare.

Vulpile sunt comune în majoritatea zonelor din Maramureș, chiar și în cele intens populate, nu de puține ori ajungând să fie o pacoste pentru localnicii din mediul rural, cărora le vânează animalele din curte.

Râsul era cândva o specie răspândită în întreaga Europă. În ultimul secol însă, specia aproape a dispărut din vestul şi centrul Europei, din cauza acţiunilor umane şi a distrugerii habitatului. În pădurile României mai trăiesc în jur de 1200 – 1500 exemplare de râs, aproximativ 14% din întreaga populaţie a Europei (exceptând Rusia).

Prezenţa micii feline – alături de cea a altor carnivore mari precum ursul, lupul – este dovada existenţei unui mediu natural sănătos, nealterat. Cea mai mare ameninţare la adresa râsului o reprezintă influenţa activităţilor umane, care duc la distrugerea şi fragmentarea habitatului, conform rezultatelor unor cercetări publicate de WWF.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA