AcasăAdministrațieTOȚI BĂIMĂRENII CONTEAZĂ! Sesizat în legătură cu dificultățile pe care le întâmpină...

TOȚI BĂIMĂRENII CONTEAZĂ! Sesizat în legătură cu dificultățile pe care le întâmpină cetățenii din Firiza, Doru Dăncuș și colegii din Primărie au mers la fața locului. Case cu probleme cu energia electrică, zone fără utilități sau complicații de fond funciar au fost doar câteva din cele prezentate. Ce soluții a găsit primarul interimar:

spot_img

DISTRIBUIȚI

La solicitarea unor cetățeni din cartierul Firiza al municipiului Baia Mare, care au semnalat o problemă gravă în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, primarul interimar Doru Dăncuș și colegii săi din Primărie s-au deplasat la fața locului pentru a vedea despre ce e vorba.

Pe strada Lacului, mai multe case sunt alimentate cu energie electrică prin rețeaua unei foste societăți comerciale, neavând contracte directe cu vreun furnizor, iar întreruperile sunt frecvente.

Oamenii de aici trebuie să beneficieze de un contract real, asumat, cu un furnizor de energie electrică. În primă fază vom veni cu o lucrare provizorie. Autoritatea locală a solicitat deja proprietarilor acestei rețele, o linie de joasă tensiune, să o cedeze în patrimoniul local, să putem să furnizăm energie electrică locuitorilor din această zonă. Este vorba despre 10 case care trebuie să fie racordate într-o manieră legală la energia electrică. Zona aceasta are perspective de a se dezvolta și astfel putem realiza o investiție de extindere aici. În primă fază, vom introduce această extindere a rețelei în lista noastră de investiții, apoi vom comanda un studiu de fezabilitate, cei de la Electrica s-au oferit să îl facă cât mai rapid, iar apoi vom realiza efectiv lucrarea„, arată Dăncuș.

O altă problemă constă în faptul că doi dintre stâlpii de electricitate se află pe o proprietate privată, iar proprietarul terenului percepe taxe nu tocmai mici de la cei care folosesc această rețea. Primarul interimar a declarat că va solicita Electrica să mute liniile de curent pe stâlpii car ese află pe domeniul public.

Însă aceasta nu a fost singura problemă semnalată de către băimărenii din această zonă. Printre altele, lipsa unor utilități (care poate fi rezolvată doar prin extinderea rețelelor), infrastructura rutieră care necesită reabilitări și inclusiv problemel de fond funciar.

Avem și un pod în apropiere care, pe lângă iluminat, necesită o expertiză și va trebui să îl includem pe lista de investiții. Sper să accepte și consilierii locali să facem aceste modificări pe lista de investiții, pentru că vorbim despre nevoi ale cetățenilor municipiului Baia Mare. La Limpedea reluăm săptămâna viitoare lucrările începute de curând, pe care a trebuit să le punem pe pauză din cauza condițiilor meteo. Pe strada Carierei am finalizat lucrările, cum ne-am asumat. La fel și intervențiile care au fost necesare la cimitir„, a mai declarat primarul interimar al municipiului Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA