AcasăEvenimentSportVICTORIA CARIEREI - Monica Niculescu a învins-o pe Maria Sharapova în primul...

VICTORIA CARIEREI – Monica Niculescu a învins-o pe Maria Sharapova în primul tur la Doha!

spot_img

DISTRIBUIȚI

VICTORIA CARIEREI Monica Niculescu a obţinut victoria carierei şi s-a calificat în turul 2 al turneului de la Doha. Românca de 30 de ani a învins-o în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-3, pe Maria Sharapova, în primul duel direct dintre cele două jucătoare.

Venită din calificări şi ocupantă a locului 92 WTA, Niculescu a revenit după ce a cedat primul set şi după ce şi-a pierdut serviciul în primul game atât în setul al doilea, cât şi în decisiv şi a obţinut un succes entuziasmant, la capătul a peste două ore şi jumătate de joc. În turul următor, sportiva din Slatina o va întâlni pe învingătoarea din meciul Magdalena Rybarikova (Slovacia, 18 WTA) – Fatma Al Nabhani (Oman, 520 WTA), care va avea loc mâine.

Monica a încheiat meciul fără a servi vreun as şi cu doar două duble greşeli. De cealaltă parte, Sharapova a servit doi aşi şi a comis nu mai puţin de 11 duble greşeli. De asemenea, rusoaica a avut un număr uriaş de greşeli neforţate (52), faţă de doar cele 17 ale româncei, şi a salvat o singură minge de break dintre cele 7 de care a beneficiat jucătoarea noastră.

Masha a stat mai bine la lovituri direct câştigătoare (31-12), dar la puncte totale Niculescu a condus (98-83). Monica Niculescu, pregătită la acest turneu de Victor Crivoi, şi-a asigurat un cec de 17.325 dolari şi 90 de puncte WTA, în urma victoriei de azi.

Niculescu va juca şi la dublu, alături de Irina Begu, adversare în primul tur fiindu-le cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova.

La conferinţa de presă, sportiva noastră a vorbit despre faptul că sliceul său de forehand a frustrat-o pe „Masha”, care nu a mai putut fi concentrată la ce trebuie să facă pe teren.

„Antrenorul mi-a spus că da, i-am intrat în cap. Dar în timpul meciului, nu m-am gândit la asta. Mi-am spus că ea e o jucătoare mare, care evoluează fantastic şi am vrut la rândul meu să mă concentrez pe fiecare lovitură. Era prima oară când joc contra ei, nu ştiam la ce să mă aştept. Când am văzut că şi ea apelează la slice, dar şi ce lovituri are în arsenal, am înţeles de ce a fost numărul unu mondial şi a câştigat atâtea Grand Slam-uri. Nu a fost deloc uşor contra ei, e o jucătoare formidabilă. Câteodată i-am trimis mingi foarte joase şi ea a reuşit nu doar să returneze, dar să facă winners de acolo. Antrenorul mi-a zis că i-am intrat în cap, din moment ce a jucat slice cu dreapta, însă eu în acele momente mă gândeam doar la cât de bine poate să lovească şi cum să îmi menţin eu nivelul cât mai sus”, a spus Monica, la conferinţa de presă, potrivit WTA Insider.

Întrebată care a fost cheia meciului, Monica a vorbit despre stilul ei ciudat de a lovi cu forehand-ul, terminând conferinţa de presă râzând.

„Cheia a fost că am înţeles bine jocul ei. Nu i-am oferit ritm şi consider că modul în care joc eu, un pic ciudat, a incomodat-o”, a mai spus sportiva din Slatina.

„Cred că am făcut o treabă bună în primul set şi jumătate, dar e clar că nu a fost suficient pentru a câştiga meciul. Am reuşit să câştig schimburile lungi, chiar dacă nu mi-am dorit să intru într-un astfel de joc.

Trebuie să mă uit pe casetă şi să văd de ce am început să mă duc tot mai mult spre fundul terenului, în loc să atac şi să pun presiune pe ea”, a declarat fostul lider mondial, la conferinţa de presă de la finalul meciului.

Jucătoarea de 30 de ani a precizat că nu a avut probleme fizice şi că se simte bine atunci când trebuie să joace meciuri de trei seturi.

„M-am simţit bine din punct de vedere fizic, dar am devenit prea pasivă pe final şi am început să fac prea multe greşeli. Îmi place să joc meciuri de trei seturi, cred că m-am descurcat în astfel de momente de-a lungul carierei, aşa că nu mă tem de asemenea provocări”, a spus Sharapova.

Tot luni, Mihaela Buzărnescu s-a calificat la rândul său în turul 2 la Doha, după ce a învins-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, scor 7-5, 6-4.

Simona Halep (bye în primul tur), Sorana Cîrstea şi Irina Begu sunt celelalte românce de pe tabloul principal de la Doha.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA