Acasăsinucidere maramuresMANIFESTARE DE PRESTIGIU – România la Târgul Internațional de Carte de la...

MANIFESTARE DE PRESTIGIU – România la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2018

spot_img

DISTRIBUIȚI

MANIFESTARE DE PRESTIGIU La Centrul Expozițional Olympia din Londra (Marea Britanie) s-a deschis, în 10 aprilie, cea de-a 47-a ediție a Târgului Internațional de Carte, cel mai mare eveniment din industria globală a cărții.

La târg sunt prezenţi aproximativ 25.000 de participanţi din peste 118 ţări, peste 1000 de companii din 56 de ţări, de la edituri mari până la cele mai mici independente, edituri de romane şi texte academice, edituri de cărţi pentru copii şi benzi desenate, acoperind toate aspectele ce țin de publicare și editare.

România este prezentă şi anul acesta la eveniment cu multe titluri de carte în limba română şi engleză, un program conceput şi realizat de Institutul Cultural Român prin intermediul Centrului Naţional al Cărţii şi ICR Londra.

La ora 13.00 a avut loc deschiderea oficială a standului Românesc în prezența lui Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român din Londra. La eveniment au participat numeroși străini care apreciază cultura și literatura românească.

În centrul orientării de piaţă a Târgului anul acesta sunt Ţările Baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), marcând un secol de la independenţa lor.

“Aflate la răscrucea dintre Europa şi Rusia, Ţările Baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) – se bucură de o istorie literară bogată şi cosmopolită, completând un peisaj contemporan cultural fascinant.

2018 va fi un an de sărbătoare pentru aceste trei ţări deoarece acestea aniversează un secol de independenţă şi programul nostru de orientare de piaţă va fi parte a unei prezentări culturale mai largi. Suntem încântaţi să lucrăm din nou cu partenerii noştri de la Consiliul Britanic şi Asociaţia Editorilor, să furnizăm programe culturale şi profesionale etalând oportunităţile pe care Ţările Baltice le oferă”, a spus Jacks Thomas, director al Târgului de Carte de la Londra.

 

Programul Autorul Zilei aduce pe cei mai de succes scriitori contemporani în centrul atenţiei, acesta fiind unul dintre cele mai culminante momente ale Târgului.

Două dintre cele mai de succes scriitoare din Regatul Unit al Marii Britanii, vor fi onorate ca Autori ai Zilei: Joanna Trollope OBE (10 aprilie 2018) şi Dame Jacqueline Wilson OBE (12 aprilie 2018).

Spre a celebra Ţările Baltice, trei scriitori recunoscuţi pe plan internaţional – Kristina Sabaliauskaitė (Lituania), Nora Ikstena(Letonia) şi Mihkel Mutt (Estonia) – vor fi onoraţi în a doua zi a Târgului (11 aprilie 2018) cu un program special dedicat să pună în lumina reflectoarelor realizările remarcabile în carieră şi lucru.

Târgul Internaţional de Carte de la Londra se încheie pe 12 aprilie.

Corespondent: Tatomir Ion-Marius

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA