AcasăEvenimentSportMERG MAI DEPARTE - Horia Tecău și Florin Mergea au acces în...

MERG MAI DEPARTE – Horia Tecău și Florin Mergea au acces în optimi la US Open

spot_img

DISTRIBUIȚI

Perechile clasate pe locurile 2 și 7 în topul ATP de dublu, Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, respectiv Florin Mergea / Rohan Bopanna, au acces sâmbătă în optimile de finală ale ultimului Grand Slam al anului, US Open. Astfel, și-au asigurat 35.025 dolari şi 180 de puncte ATP.

Dacă Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au beneficiat de abandonul cehilor Frantisek Cermak şi Jiry Vesely, Florin Mergea și Rohan Bopanna au dispus de Mariusz Fyrstenberg (Polonia)/Santiago Gonzalez (Mexic), în două seturi, 6-3, 7-6 (4).

Horia Tecău și Jean-Julian Rojer au avut un parcurs foarte bun în a doua parte a anului: au ajuns în finala de la Nice (pierdută în fața dublului Mate Pavic / Michael Venus), la patru luni după cea de la Sydney (pierdută în fața perechii indiano-canadiene Rohan Bopanna /Daniel Nestor), în semifinale la Roland Garros, ‘s-Hertogenbosch și Halle, au izbutit performanţa carierei, cucerirea titlului la Wimnbledon, după care au ajuns până în „sferturi” la Montreal şi la Cincinnati.

Constănțeanul de 30 de ani are 26 de titluri la dublu: zece alături de Rojer, trei cu Max Mirnîi (Bucureşti, s-Hertogenbosch, Beijing – toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 – Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia Tecău a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia și-a adjudecat, în 2012, şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Olandezul de 33 de ani născut în Antilele Olandeze are 19 trofee ATP în palmares și alte 14 finale jucate. Jean-Julien Rojer a mai ajuns o dată în semifinale la Roland Garros, în 2012 , an în care a reușit și o semifinală la US Open (ambele, în echipă cu pakistanezul Aisam-ul-Haq Qureshi). De asemenea, olandezul mai are pe cartea de vizită două semifinale de Australian Open (2011 și 2015) și un sfert de finală la US Open, în 2013.

Florin Mergea se află pentru a treia oară pe tabloul principal de la US Open: în 2013 s-a oprit în primul tur, iar anul trecut, în runda a doua. În acest an, craioveanul de 30 de ani a ajuns până în ”sferturi” la Australian Open, în turul al III-lea la Roland Garros și până în semifinale la Wimbledon. De fiecare dată, a pierdut în fața dublului Tecău / Rojer. De menționat însă că la Melbourne și la Londra a trecut de cea mai bună pereche din istoria tenisului masculin, frații Bob și Mike Bryan.

Aflat pe locul 12 în ierarhia ATP de dublu, Florin Mergea, care evoluează alături de Rohan Bopanna de la sfârșitul lunii martie, are cinci titluri de dublu în palmares, din opt finale disputate: la Viena (în 2013, alături de Lukas Rosol), la Vina del Mar (în 2014, cu Oliver Marach), la Hamburg (în 2014, alături de Marin Draganja), la Mastersul de la Madrid, cu Rohan Bopanna (2015) şi la Suttgart, tot alături de indianul de 35 de ani (2015). Alături de Dominic Inglot a jucat două finale, în acest an: la Montpellier şi la Auckland, iar cu Rohan Bopanna a pierdut finalele de la Casablanca şi de la Halle.

La rândul său, indianul de 35 de ani Rohan Bopanna are 14 titluri în palmares (două dintre ele la Mastersul de la Paris, în 2011 şi 2012), dintre care două în acest an, alături de candianul Daniel Nestor (la Dubai şi Sydney) şi alte 20 finale jucate, dintre care una la Turneul Campionilor, în 2012.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA