AcasăActualitateTRIBUNALUL BUCUREȘTI: FAPTA NU EXISTĂ! Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a fost achitat...

TRIBUNALUL BUCUREȘTI: FAPTA NU EXISTĂ! Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a fost achitat definitiv în dosarul privind tragicul accident rutier în care, în anul 2015, un polițist și-a pierdut viața

spot_img

DISTRIBUIȚI

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a fost achitat definitiv în dosarul privind tragicul accident rutier în care, în anul 2015, un polițist și-a pierdut viața.

Tribunalul București a decis, pentru prima dată, achitarea sa în martie 2023, pentru că „FAPTA NU EXISTĂ”. Decizia din martie o confirma pe cea din 2018, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care stabilea, în Încheierea din 18 iunie, că “nu există nicio legătură între atribuțiile de serviciu ale ministrului și fapta de ucidere din culpă”.
Tot în acest an, Gabriel Oprea a fost achitat definitiv și în dosarul maşinii achiziționate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI. Decizia finală a venit după ce în noiembrie 2021, președintele UMPMV a fost achitat în primă instanță de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Acest dosar a fost închis astăzi, după aproape 8 ani lungi de procese, de acuzații lipsite de orice fundament, de atacuri la persoană, la familie, ofense și umilințe aruncate public, sistematic, asupra unui om nevinovat.
8 ani în care nimeni nu a luat în seamă adevărul, care trebuie să primeze întotdeauna când vine vorba de justiție, indiferent că ne place sau nu ne place un om.
Paradoxal, într-o țară democratică, am fost pus în situația să lupt pentru a-mi dovedi nevinovăția, să mă apăr de minciună, de fals și de manipulare pentru o vină care nu exista.
Au fost, fără îndoială, dosare politice.
Avântul politic al partidului pe care l-am înființat m-a transformat în țintă și s-a considerat că trebuie să fiu oprit, eliminat.
Am reprezentat UNPR în patru guverne, două de dreapta, două de stânga și, ca întotdeauna, am ales calea pe care am considerat-o corectă, chiar și atunci când această alegere a fost foarte grea. Sub steagul UNPR, mi-am făcut datoria, cu onoare, în funcțiile de ministru al apărării naționale, ministru al afacerilor interne, vicepremier pentru securitate națională și prim-ministru interimar.
Am fost alături de oamenii din sistemul de securitate națională, am sprijinit puternic și concret acest domeniu. Sunt militar și fiu de militar și am acționat întotdeauna cu sufletul. Mi-am respectat, de fiecare dată, cuvântul, chiar dacă am plătit pentru asta.
Partidul a ajuns să numere 500.000 de membri și aveam ca țintă dublarea acestei cifre.
Un sondaj realizat de IRES, preluat de Realitatea TV, DC News, Adevărul etc., arăta că 45% din români considerau că activitatea mea în funcţia de premier interimar a fost una bună, iar 5%, că a fost foarte bună. În același timp, 48% considerau că activitatea ca ministru şi vicepremier a fost bună, iar 5% o cotau drept foarte bună. Astfel, în vara lui 2015, președintele UNPR, se bucura de aprecierea a 50% dintre români ca premier și de 53% ca vicepremier și ministru al afacerilor interne. În același timp, partidul se afla la peste 12%. Așa stăteau lucrurile în august 2015.

Apoi, în luna octombrie, o tragedie fără margini a spulberat viața unui polițist și m-a aruncat într-o vâltoare în care nu aveam ce să caut și care a schimbat totul.
Tot ce am construit până în acea zi a fost uitat subit și am fost transformat, peste noapte, în “criminal”.
Nimic adevărat în acuzațiile absurde care mi-au fost aduse. Au fost dosare politice.
După apariția celui referitor la mașina de serviciu, am solicitat ridicarea imunității parlamentare. În urma apariției dosarului referitor la accidentul rutier, am demisionat din Senat. Cred că nu greșesc dacă spun că am fost singurul parlamentar din istoria modernă a României care a demisionat din funcție în ciuda faptului că primisem din partea colegilor senatori un vot favorabil. Am demisionat din toate funcțiile și m-am pus la dispoziția justiției. Au fost 8 ani grei, dar am crezut cu toată forța că adevărul învinge și am mers pe drumul meu, cu credință în Dumnezeu.
Pentru o democrație sănătoasă, într-un stat de drept care își respectă cetățenii, este absolut obligatoriu ca justiția să fie dreaptă.

În sfârșit, justiția a făcut dreptate.
Cred și astăzi că am ales calea corectă și mai cred că noi toți trebuie să avem încredere în justiția din România și în triumful adevărului.
Românii au credință în Dumnezeu și au cea mai mare încredere în Armată și în Biserică. Să învățăm să iertăm, să ne iubim aproapele. Cu războiul la graniță, trebuie să strângem rândurile și să fim uniți mai mult decât oricând. Nu este vreme de experimente sau de erori la nivelul statului, nu mai e timp să greșim, să învățăm, ci este vremea specialiștilor, a experienței, a performanței, este vremea deciziilor exclusiv corecte pentru țară. Condusă de patrioți, de oameni care își iubesc țara, România are șansa să meargă pe drumul corect.

Dumnezeu nu ne lasă niciodată și Binele învinge întotdeauna. Am fost lovit, am fost doborât, am fost exclus, dar am învins, m-am ridicat și VOI REVENI ÎN POLITICA MARE.

Gabriel Oprea
Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA