Acasăsinucidere maramuresEUROVISION 2014 – Femeia cu barba a castigat, Romania abia pe locul...

EUROVISION 2014 – Femeia cu barba a castigat, Romania abia pe locul 12

spot_img

DISTRIBUIȚI

Transsexualul Conchita Wurst din Austria, poreclit(a) „femeia cu barba”, a castigat trofeul Eurovision 2014, cu melodia „Rise like a Phoenix”. Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovi, s-au clasat pe locul al 12-lea in finala Eurovision. Romania a primit cele mai multe puncte de la Moldova (12 – maximum de puncte care se poate acorda), 8 puncte de la Israel, 6 de la Azerbaidjan, cate 5 de la Italia si Belgia si cate 4 de la Norvegia si Macedonia. Rusia a fost huiduita copios de mai multe ori in timpul anuntarii rezultatelor votului.
Editia din acest an a fost marcata de conflictul dintre Rusia si Ucraina, conflict transpus in modul in care tarile baltice – de exemplu – au punctat extrem de slab melodia Rusiei, spre deosebire de anii precedenti. Eurovision este oricum un concurs in care componenta politica s-a dovedit esentiala in stabilirea castigatorilor, tarile impartindu-si deseori voturile in functie de vecinatate sau apartenenta la aceeasi limba.

Lupta pentru primul loc s-a dat intre Austria, Olanda si Suedia. In cele din urma, melodia exoticei Conchita Wurst a fost aleasa castigatoare.

In ceea ce priveste Romania, performanta Paulei Seling si a lui Ovi a fost una mediocra (locul 12, cu ajutorul voturilor venite din diaspora sau de la sora Moldova – vezi punctajul cu 2 paragrafe mai sus).

Plecati cu sperante mari din tara si primiti bine de public, reprezentantii Romaniei au avut o prestatie destul de buna.

Daca la capitolul interpretare nu au fost probleme mari, Paula si Ovi au fost deficitari la prezenta scenica. Cei doi romani au dezamagit inca de la prezentarea interpretilor, cand au preferat sa agite stegulete in loc sa interactioneze cu publicul.

Melodia noastra, de altfel bunicica, a fost „condimentata” cu o coregrafie sublima, care insa a lipsit cu desavarsire. Paula Seling a fost statica, teapana, crispata, imobila si lista poate continua. Miscarile invatate de la coregrafi au parut nu doar artificiale si fortate, ci si inestetice.

De cealalta parte, Ovi a fost o dezamagire la fel de mare. Desi putea sa compenseze crisparea partenerei, el s-a folosit de orga in forma de cerc mult prea putin si nu a reusit sa distraga atentia de la partenera sa.

Concursul a fost deschis chiar de reprezentanta Ucrainei. Fostul campion de box Vitali Klitschko, unul dintre pro-europenii marcanti in Ucraina, le-a cerut europenilor in ziarul german Bild sa o voteze pe reprezentanta tarii sale: „In situatia istorica in care se ala Ucraina, ar fi un semnal formidabil!”


Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

 

Clasament final Eurovision 2014

  1. Austria: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix: 290 puncte
  2. Olanda: The Common Linnets – Calm After The Storm: 238 puncte
  3. Suedia: Sanna Nielsen – Undo: 218 puncte
  4. Armenia: Aram – Not Alone: 174 puncte
  5. Ungaria: András Kállay-Saunders – Running: 143 puncte
  6. Ucraina: Maria Iarenciuk – Tick-Tock:113 puncte
  7. Rusia: Tolmacevi Sisters – Shine: 89 puncte
  8. Norvegia: Carl Espen – Silent Storm: 88 puncte
  9. Danemarca: Basim – Cliche Love Song: 74 puncte
  10. Spania: Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain: 74 puncte
  11. Finlanda: Softengine – Something Better: 72 puncte
  12. România: Paula Seling & Ovi – Miracle: 72 puncte
  13. Elveţia: Sebalter – Hunter of Stars: 64 puncte
  14. Polonia: Donatan & Cleo –My Słowianie-We Are Slavic: 62 puncte
  15. Islanda: Pollapönk – No Prejudice: 58 puncte
  16. Belarus: Teo – Cheesecake: 43 puncte
  17. Marea Britanie: Molly – Children Of The Universe: 40 puncte
  18. Germania: Elaiza – Is it Right: 39 puncte
  19. Muntenegru: Sergej Ćetković – Moj Svijet: 37 puncte
  20. Grecia: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up: 35 puncte
  21. Italia: Emma – La mia citta: 33 puncte
  22. Azerbaijan: Dilara Kazimova – Start A Fire: 33 puncte
  23. Malta: Firelight – Coming Home: 32 puncte
  24. San Marino: Valentina Monetta – Maybe: 14 puncte
  25. Slovenia: Tinkara Kovač – Round and round: 9 puncte
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA