AcasăEvenimentPrimarul Cherecheş propune modificarea taxei unice de parcare în abonament anual opţional....

Primarul Cherecheş propune modificarea taxei unice de parcare în abonament anual opţional. Consilierii locali, convocaţi la şedinţă extraordinară joi, 9 ianuarie 2014

spot_img

DISTRIBUIȚI

Introducerea taxei unice de parcare în municipiul Baia Mare, adoptată în şedinţa din luna decembrie 2013 a Consiliului Local, a fost primită cu bucurie de unii dintre şoferii băimăreni, dar au existat şi nemulţumiri. Valoarea taxei unice de parcare a fost stabilită la 100 de lei, cu 70% mai puţin decât abonamentul anual pentru parcare, care costa 300 de lei. Primarul Cătălin Cherecheş a luat act de nemulţumirile pe care câţiva cetăţeni i le-au transmis şi a convocat o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru joi, 9 ianuarie 2014, pentru rediscutarea acestei taxe unice de parcare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

„Adoptarea taxei unice de parcare de 100 de lei, în locul abonamentului anual de 300 de lei, a mulţumit mare parte dintre şoferii băimăreni, dar a adus şi nemulţumiri în rândul celor cu venituri mai modeste şi care nu circulă des cu autoturismele proprietate personală. Am decis să îi convoc pe aleşii locali la o şedinţă extraordinară de Consiliu, care va avea loc joi, 9 ianuarie 2014, pentru a rediscuta această taxă. Voi veni în faţa aleşilor locali cu propunerea de a transforma taxa unică de parcare într-un abonament anual, a căror achiziţie să fie opţională şi nu obligatorie. De asemenea, voi propune să introducem şi un abonament lunar, al cărui cuantum va fi calculat în conformitate cu cel al abonamentului anual. În rest, vor rămâne ca opţiuni de plată tichetele de parcare pentru 15 şi 30 de minute, respectiv de una, două sau 24 de ore şi plata prin sms. Îmi doresc ca fiecare cetăţean al municipiului Baia Mare să fie mulţumit de sistemul de taxare pentru parcare. Rediscutarea acestei taxe este necesară, deoarece trebuie să ne gândim şi la acei cetăţeni cu venituri mici, care nu îşi utilizează autoturismele decât rar, iar în acest caz, taxa unică de parcare nu este viabilă. Până după şedinţa extraordinară a Consiliului Local, din 9 ianuarie 2014, am dispus să nu fie încasată această taxă. Am convingerea că aleşii locali vor agrea propunerea cu care voi veni în faţa lor şi vom adopta o nouă hotărâre, prin care taxa unică de parcare se va transforma în abonament anual opţional”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA