Acasăoameni noiPRECIZĂRILE UNUI FOST PREȘEDINTE – Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este singurul care...

PRECIZĂRILE UNUI FOST PREȘEDINTE – Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este singurul care mai poate calma protestele”

spot_img

DISTRIBUIȚI

PRECIZĂRI  Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a apreciat că şeful statului are o responsabilitate majoră, fiind singurul care poate calma protestele, care ar putea ajunge de necontrolat.

„Ne îndreptăm spre (…) riscul ca nimeni să nu mai poate controla ce se întâmplă, şi aici responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis este majoră, pentru că, în opinia mea, este singurul care poate calma lucrurile. Să vedem ce evoluţii vor fi. Personal, sunt îngrijorat”, a precizat Băsescu, vineri, pentru B1Tv.

Acesta a adăugat că, în cazul în care ar fi fost preşedinte al ţării, în acest moment, nu ar fi mers în rândul manifestanţilor, fiind vorba de un miting neautorizat. Pe de altă parte, a menţionat că membrii partidului pe care îl conduce au libertatea de a acţiona cum le „dictează conştiinţa”.

„Şi nu cred că este cazul ca oamenii politici să fie în piaţă, pentru că este şi o bătălie pentru a confisca ce se întâmplă în piaţă, o bătălie între partide. Or, cred că asta dăunează credibilităţii manifestării. (…) În ceea ce mă priveşte, în mod categoric voi avea o poziţie moderată, îngrijorat de evoluţiile care pot fi, mai ales plecând de la două premise. Pe de o parte: decizia PSD de a merge înainte (…) pe de altă parte, domnul Iohannis, care ridică continuu miza”, a mai precizat el.

În altă ordine de idei, Băsescu a apreciat că toate prevederile OUG nr.13/2017 de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală au intrat deja în vigoare, chiar şi cele în cazul cărora este prevăzut un termen de zece zile. În acest sens, senatorul PMP a citat art. 115, al. 5 din Constituţie, conform căruia „ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea în Monitorul Oficial”.

Băsescu a adăugat că Legea fundamentală a ţării nu prevede posibilitatea introducerii unui termen pentru intrarea în vigoare a ordonanţelor de urgenţă.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA