AcasăEvenimentACTUALIZARE 3: ACCIDENT DE MUNCA - Doi muncitori au fost prinsi sub...

ACTUALIZARE 3: ACCIDENT DE MUNCA – Doi muncitori au fost prinsi sub un mal de pamant in Carbunar. Unul dintre ei a murit la spital (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi muncitori care lucrau la saparea santului pentru canalizare in satul Carbunar au fost surprinsi, in jurul orei 16.30, de un taluz de pamant care s-a surpat peste ei. Santul la care lucrau avea adancimea de circa doi metri. Colegii de munca si cativa oameni au sarit in ajutorul celor doi, reusind sa-l scoata la suprafata pe unul dintre ei.

La locul accidentului au sosit pompierii si un echipaj SMURD. Dupa cateva minute pompierii miltari l-au scos si pe al doilea accidentat la suprafata. Barbatul a fost supus resuscitarii, dar pana la transmiterea acestei stiri nu si-a revenit. Primul accidentat a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta, fiind in stare stabila.

ACTUALIZARE

Manevrele de resuscitare au dat roade iar barbatul in varsta de 40 ani din Cavnic a fost urcat in autospeciala SMURD si transportat urgent spre Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Celalalt municitor, ranit si el, a fost preluat de echipajul Ambulantei si dus la Spitalul Judetean. La fata locului au sosit echipajul criminalistic precum si inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures. Din primele informatii muncitorii nu aveau casca de protectie in momentul producerii accidentului.

 

Imagini video socante!

ACTUALIZARE 2

„Am trecut pe aici si dumnealor lucrau aici si la intoarcere am vazut ce s-a intamplat. Aici se face canalizare pentru sat” a povestit un localnic. „Lucreaza prin tot satul. E santier peste tot in sat” a spus un alt localnic.
Cel care raspunde lucrare a venit la fata locului insa nu a comentat accidentul de munca, nici nu a precizat daca muncitorii aveau echipament de protectie.
„Nu am vazut cand s-a intamplat. Am aparut la scurt timp si am ajuntat sa ii scoatem afara. Omul era sub pamant si era un bolovan si poate ala o fo si norocul lui. In 3-4 minute l-am scos, repede. Capul si trupul erau sub pamant, picioarele ii erau afara. In momentul ala nu am vazut daca era echipat. In momentul ala nici nu mi-am dat seama. Nici nu m-am gandit ca se poate rupe iar malul, am vrut sa ii scoatem afara cat mai repede” a povestit un localnic.
„Ne-am autosesizat in acest caz si am venit la fata locului. Incepem o ancheta. Speram ca ambii muncitori sa nu moara. In acest caz cercetarea va fi facuta de catre societate. Noi avizam dosarul. In acest moment noi am sistat toata activitatea in aceasta zona pana cand vom vedea rezultatul anchetei. Din ce am vazut pe unul dintre ei, nu am vazut casca. Din ancheta o sa vedem daca aveau echipament, daca erau dotati. Societatea e obligata sa aiba un act prin care sa ne spuna cu ce echipamente de protectie erau dotati” a declarat Traian Rad, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures.
„Am fost solicitati  prin Serviciul 112 sa intervenim la o persoana care a suferit un politraumatism prin strivire, acoperit de un mal de pamant. Persoana a fost gasita in stop cardio-respirator, s-au intreprins masuri de resuscitare. Pacientul a raspuns a fost predat la UPU. Urmeaza a fi facute investigatii suplimentare” a declarat dr. Ioan Motisan, medic SMURD Maramures.
Ambii muncitori au ramas internati la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Barbatul resuscitat este mai grav, el fiind pe terapie intensiva intubat.

ACTUALIZARE 3

Din pacate in cursul noptii de sambata spre duminca barbatul in varsta de 40 ani din Cavnic a decedat pe patul de spital. Acesta a intrat in stop cardio-respirator. Medicii au incercat sa il salveze insa nu au reusit.
Declaratii

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA