AcasăEvenimentBorşa: Presedintele Traian Basescu ar putea fi prezent impreuna cu sotia la...

Borşa: Presedintele Traian Basescu ar putea fi prezent impreuna cu sotia la „Hora la Prislop” – 2014

spot_img

DISTRIBUIȚI

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş împreună cu Consiliul Local Borşa, Primăria Oraşului Borşa şi Serviciul Cultură Borşa, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi cu Centrul Cultural „Bucovina” Suceava organizează, duminică 17 august 2014, Festivalul interjudeţean de folclor       „Hora la Prislop” – ediţia XLVI.

Hora la Prislop este o prelungire a sărbătorilor dacilor numite „Nedei” prin care aceştia obişnuiau  ca,  în vârfuri de munte, să-şi sărbătorească victoriile în bătălii. Mai târziu, în Evul Mediu, aceste „Nedei” s-au transformat în adevărate târguri între maramureşeni, bucovineni şi ardeleni.

În 1968, etnologul Nicoară Timiş – originar din Borşa – a propus autorităţilor vremii reluarea acestor Nedei prin „Hora de la Prislop”, care a reuşit să adune anual mii de participanţi. Ca în fiecare an, şi la ediţia din 2014 vor participa formaţii artistice şi ansambluri folclorice din cele trei judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Conform unor informatii se fac pregatiri intense pentru sosirea presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Acesta ar putea veni impreuna cu sotia lui. Se stie ca la ultimele editii a fost prezent la Borsa.

DIN PROGRAM:

  • ORELE 10,00 SLUJBĂ RELIGIOASĂ – MĂNĂSTIREA PRISLOP
  • ORELE 12,00 PARADA PORTULUI POPULAR
  • ORELE 12,30 DESCHIDEREA OFICIALĂ
  • ORELE  13,00 PROGRAM ARTISTIC SUSŢINUT DE FORMAŢII ŞI ANSAMBLURI ARTISTICE DIN JUDEŢELE MARAMUREŞ, SUCEAVA ŞI BISTRIŢA-NĂSĂUD
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA