AcasăActualitatePERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE | Garaj plin cu țigări de contrabandă, descoperit...

PERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE | Garaj plin cu țigări de contrabandă, descoperit de polițiști. Proprietarul a fost oprit în trafic, iar în mașină avea de asemenea sute de pachete de țigări

spot_img

DISTRIBUIȚI

În baza unor informații deținute de polițiștii Biroului de Ordine Publică Baia Mare – Compartimentul Proximitate, aseară, 12 octombrie, la ora 21.00, aceștia s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere și comercializare de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, faptă prevăzută de art. 452, alin. 1, lit. H, din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, constând în aceea că un bărbat ar deține țigarete în vederea comercializării, într-un garaj de pe strada Hortensiei, în afara antrepozitului fiscal.

În baza activităților informativ operative, bărbatul de 47 de ani din Baia Mare, a fost oprit în trafic de un echipaj din cadrul Biroului de Ordine, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Regele Mihai I.

În urma verificărilor efectuate asupra autoturismului, au fost identificate 300 de pachete de țigarete netimbrate corespunzător, care au fost ridicate în vederea confiscării, fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei, conform art. 449, alin. 2, lit. K, din Legea 227/2015.

În vederea documentării întregii activități infracționale, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică, sprijiniți de polițiști din cadrul Biroul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Baia Mare, la garajul situat pe strada Hortensiei, folosit de bărbatul de 47 de ani.

Din interiorul garajului au fost ridicate în vederea confiscării 245 de cartușe de țigarete, 13 pachete de țigarete neambalate în cartuș și un pachet conținând 17 țigarete, de diferite mărci, netimbrate în România, însumând 49.277 țigarete și 18 cutii conținând pantofi de piele bărbătești, de diferite mărimi.

Valoarea estimativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 36.000 de lei.

În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și comercializare de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA