AcasăActualitateSocialBILANT - Managementul resurselor umane in 2014 la IPJ Maramures

BILANT – Managementul resurselor umane in 2014 la IPJ Maramures

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dacă la 01 ianuarie 2014, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş era prevăzut cu 1.046 funcţii, gradul de încadrare fiind de 93,40%, la 31 decembrie 2014, urmare a dinamicii resurselor umane înregistrată, gradul de ocupare a funcțiilor existente a crescut la  95,56%.

 În anul 2014, unitatea a încetat raporturile de serviciu cu 13 persoane iar în acelaşi interval, la inspectorat s-au mutat, din alte structuri ale ministerului,  34 de poliţişti.

Unităţii noastre i-au fost repartizaţi 6 ofiţeri absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti şi un agent absolvent al  Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca.

În semn de solidaritate faţă de situaţia familiilor poliţiştilor, prin Ordin al viceprim – ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, în anul 2014 au fost încadrate în minister şi li s-a acordat gradul de subinspector de poliţie doamnelor Bud Ramona şi Meteş Florina, soţiile poliţiştilor decedaţi în misiune.

Pentru rezultate deosebite obţinute în activitate, de Ziua Poliţiei Române și cu prilejul zilei de „1 Decembrie – Ziua Naţională a României” au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad, 25 de ofiţeri şi 59 de agenţi.

De asemenea, pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, unui număr de 201 polițiști li s-a conferit Semnul onorific În Serviciul Patriei.

Pe parcursul anului 2014 s-au derulat activităţi de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile ministerului, fiind declaraţi admişi 13 candidaţi la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti, 17 candidaţi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, patru candidaţi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, trei la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti iar doi la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

 

Pregătirea profesională a poliţiştilor reprezintă o prioritate la nivelul inspectoratului, astfel că pe parcursul anului trecut 45 de ofiţeri şi 36 de agenţi au participat la diferite cursuri de pregătire profesională. Avându-se în vedere necesitatea integrării României în spaţiul Schengen şi a reprezentării instituţiei noastre în cadrul organizaţiilor internaţionale, cinci ofiţeri şi 21 de agenţi au participat la cursuri de pregătire în domeniul Schengen, un ofiţer la cursul de Monitor Poliţie Civilă ONU, iar un ofiţer şi un agent au participat la cursurile EUPOL.

Trei ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş participă la misiuni internaţionale, respectiv Misiunea ONU de menţinere a păcii în Haiti şi Mali şi la Misiunea EUPOL din Afganistan. De asemenea, un ofiţer a participat la o misiune de patrulare în Franţa, reprezentând instituţia noastră cu rezultate foarte bune.

Poliţiştii din cadrul inspectoratului care au participat la competiţiile sportive organizate de Ministerul Afacerilor Interne ne-au reprezentat cu succes şi au obţinut rezultate foarte bune, astfel:

Agent şef adjunct de poliţie CHIRA FLAVIUS-BOBI şi agent şef principal de poliţie CHIRICĂ OVIDIU – locul III la etapa finală a Campionatului de SCHI al Ministerului Afacerilor Interne;

Agent de poliţie BRATA REBECA-LAVINIA – locul I la etapa finală a Campionatului de JUDO al Ministerului Afacerilor Interne, inspector de poliţie ORBAN FLORIN IONUŢ locul II şi agent de poliţie BELLA VIOLETA-PANSELUŢA locul II la aceeaşi competiţie;

La faza naţională a Campionatului de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, agent de poliţie BRATA REBECA-LAVINIA a obţinut două locuri I la probele full, respectiv light, iar la Campionatul European de Unifight desfăşurat în Rusia, în luna iunie 2014, a obţinut locul I; agent de poliţie BELLA VIOLETA-PANSELUŢA  a obţinut locuri I la proba full, respectiv locul III la proba light la faza naţională a Campionatului de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne;

La etapa finală a Campionatului de înot al Ministerului Afacerilor Interne subinspector de poliţie BĂLTAN ADRIAN şi agent şef principal de poliţie ARDELEAN IOAN au obţinut locul III la proba bras.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA