AcasăNews AlertCornelia Negruț a fost aleasă vicepreședinte PSD pe Domeniul Economic

Cornelia Negruț a fost aleasă vicepreședinte PSD pe Domeniul Economic

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cornelia Negrut a fost validată vicepreședinte PSD Maramureș pe Domeniul Economic și a venit alături de social-democrații maramureșeni, împreună cu colegii din fostul ALDE, pentru a întări echipa județeană, susține liderul județean al PSD, deputatul Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și vicepreședinte PSD la nivel central.

Absolventă a Facultății de Comerț din cadrul ASE București, specializarea Comerț intern și internațional, Turism intern și internațional, Cornelia Negruț are un masterat obținut la SNSPA București, Facultatea de administrație publică în disciplina Puterea executivă și Administrația Publică. A activat în domeniul comerțului intern și internațional, turism intern și internațional, fiind de trei ori demnitar al României unde a deținut funcțiile de subsecretar de stat la Direcția Generală a Vămilor, vicepreședinte AVAS și deputat în Parlamentul României, Camera Deputaților. Are o activitate de 16 ani în cadrul Ministerului de Finanțe, lucrând la Vama Baia Mare și Direcția Generală a Vămilor – Direcția de Supreveghere și Control Vamal. A fost consilier parlamentar între 2008 – 2010 și 2018 – 2020, iar între 2018 – 2023 a fost membru al Consiliului de Supraveghere al Societății de Administrare a Participațiilor în Energie SA și membru al Comitetului de Inițiere a Investițiilor la Fondul de Investiții în Energie Kazah – Roman SA.

Între 2017 – 2019 a fost membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, iar în prezent este membru Club Rotary Baia Mare 2005. Cu o activitate politică de peste 30 de ani, Cornelia Negruț a deținut funcții politice de prim-vicepreședinte și vicepreședinte regional la nivel național, dar și vicepreședinte și președinte la nivel județean în cadrul a mai multe formațiuni politice. Are o activitate de 42 de ani în câmpul muncii, iar experiența sa politică și profesională este un real câștig pentru PSD Maramureș, susține deputatul PSD Maramureș Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților în Parlamentul României și președinte al PSD Maramureș.

În calitate de vicepreședinte PSD pe probleme economice dorește să implementeze politici care să ducă la relansarea economică a României printr-un buget bazat pe disciplină, dezvoltare și echitate fiscală, dar și reducerea deficitului bugetar, eliminarea risipei în cheltuirea banului public și creșterea eficienței investițiilor, trei coordonate care să asigure o disciplină financiară.

Voi milita pentru găsirea de resurse bugetare pentru a reîntregi salariile în sectorul bugerar și creșterea pensiilor, pentru crearea de noi locuri de muncă, diminuarea gradului de sărăcie și creșterea absorbției de fonduri europene. O stabilitate politică va asigura și o stabilitate economică care să se reflecte și în stabilizarea cursului de schim leu – euro. Un alt proiect pe care doresc să îl implementez privește reorganizarea sistemului de colectare și de combatere a evaziunii fiscale, dar și pregatirea populației în timp, conform prevederilor impuse de Parlamentul European prin Legea emisiilor zero cu termen de aplicare 2050, utilizand energia eoliană, solară și hidrogenul, energie bazată pe cogenerare și combustibili fosili. Mizăm pe gazele din Marea Neagră și avem nevoie de oțel verde, energie verde, îngrășământ verde. Vom investi în soluții de inovare și de cercetare”, susține vicepreședintele PSD pe Domeniul Economic, Cornelia Negruț.

Biroul de presă al PSD Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA