AcasăActualitateSocialCONFERINTA DE PRESA - Ovidiu Nemes, primar Sighet: "In fata a peste...

CONFERINTA DE PRESA – Ovidiu Nemes, primar Sighet: „In fata a peste 8.000 de sigheteni am promis ca va fi si editia a doua a festivalului”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Gheorghe Nemeș, a convocat joi 13 septembrie o Conferință de Presă în cadrul căreia a prezentat detalii cu privire la editia a II-a a Festivalului „Aeternus Maramorosiensis”. Au luat cuvântul o parte din cei implicați în organizarea evenimentului respective prof. Voinaghi Marius, Dănuț Iurca și Ioan Tivadar. In cadrul Conferinței Primarul a declarat că Festivalul de anul acesta reprezintă îndeplinirea unei promisiuni făcute anul trecut, în fața sighetenilor care participau la I-a editie a acestui Festival. Atunci, pe scena Festivalului alături de trupa Cargo, în fața a peste 8.000 de sigheteni,  a promis ca va urma și a doua ediție.

„Sighetul Marmației, inima Maramureșului Istoric, trebuie sa devină un simbol al tradiției și al prezenței românilor pe aceste meleaguri. Anul trecut, împreună cu un grup de oameni inimoși și cu adânci rădăcini în istoria maramureșeană, am pornit Festivalul Aeternus Maramorosiensis, adică Eternul Maramureș. Dorim astfel să transmitem mesajul nostru de continuitate și să punem municipiul Sighetul Marmației pe harta evenimentelor culturale importante și cu tradiție din România. Atragerea cât mai multor turiști în zona noastră pentru a le arăta frumusețile și tradițiile Maramureșului va conduce la dezvoltarea economică și culturală a orașului pe care cu toții îl îndrăgim. Vă invit la festival pentru a  petrece momente deosebite impreună, să ascultăm muzică bună și să urmărim spectacolele excelente pe parcursul celor trei zile în care vom sărbători ETERNUL MARAMUREȘ”, a conchis edilul municipiului.

Anul  acesta programul festivalului se întinde pe durata a trei zile, timp în care Sighetu Marmației va fi “invadat” de Cnezii de Maramureș, Cavalerii Cetății Bîrsei, Ordinul Dragonilor de Transilvania, lupii din Pustă iar pe scena festivalului vor urca mai mulți artiști consacrați printre care și celebra trupă Zdop și Zdup.

La Festivalul de anul acesta au fost invitați agenți economici din domeniul turismului care vor găti bucate tradiționale îmbietoare și care impreună cu sighetenii îmbrăcați în straie antice și medievale vor recrea atmosfera antică și medievală a urbei. Toți cei prezenți sunt invitați să deguste sâmbătă 15 septembrie dintr-o mămăligă imensă cu brânză și jumări în straturi’’. Festivalul se va încheia duminică seara cu un Spectacol pirotehnic.

Biroul de presa al Primariei Sighetu Marmatiei

AFLA AICI PROGRAMUL FESTIVALULUI „Aeternus Maramorosiensis”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA