AcasăActualitateSocialINFORMARE - În 2013, Centrul Europe Direct pregăteşte publicului multe noutăţi

INFORMARE – În 2013, Centrul Europe Direct pregăteşte publicului multe noutăţi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, serviciul de informare pe teme europene oferit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, îşi începe mandatul 2013-2017 cu mai multe noutăţi.

Pentru 2013-2017, Centrul va continua să-şi asume rolul de prim punct de contact al cetăţenilor din Transilvania de Nord cu informaţia europeană. De subliniat că 2013 este Anul European al Cetăţenilor iar evenimentele organizate sub această egidă vor pregăti anul alegerilor europarlamentare 2014. În acest sens, personalul Centrului va acorda asistenţă Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi Biroului Parlamentului European prin participarea la sondaje, contribuţii la publicaţii, co-organizarea de campanii şi evenimente de informare şi conştientizare la nivel local/regional.

Personalul centrului va informa permanent publicul din Regiunea Transilvania de Nord cu privire la ştirile europene la zi, va oferi răspunsuri la orice fel de întrebări pe teme europene venite de la cetăţeni din toată regiunea şi va transmite opiniile cetăţenilor direct la Bruxelles. De asemenea, în virtutea principiului transparenţe, la sediul Centrului vor fi organizate zilele porţilor deschise în care vom primi vizite ale grupurilor de elevi şi studenţi precum şi ale comunităţilor locale.

Câteva dintre activităţile pe care Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest le organizează în 2013, în beneficiul comunităţilor locale din regiunea noastră, sunt: Clubul copiilor „Ora de Europa” (ediţiile III şi IV), „Conferinţa reţelelor de informare şi asistenţă pe teme europene, din Transilvania de Nord” (premieră), „Ziua Europei 9 mai şi Anul European al Cetăţenilor 2013” (ediţia a VIa), Dezbaterea regională pentru jurnaliştii din Transilvania de Nord „Agenda cetăţeanului şi Alegerile Europarlamentare 2014” (premieră), „Ziua porţilor deschise de Şurechit” (premieră).

Partenerii permanenţi ai Centrului regional ED sunt: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Biroul Parlamentului European în România, Instituţia Prefectului judeţului Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai prin UBB Radio Online, Centrul Europe Direct Maramureş, Centrul Europe Direct Bistriţa, BisNet Transylvania, Punctul local Euraxess.

Reamintim că între 2009-2012, Centrul a organizat nu mai puţin de 31 de evenimente la care au participat circa 3660 de persoane. Între acestea amintim: Clubul Copiilor „Ora de Europa”, „Trainingul pentru jurnaliştii din Transilvania de Nord”, „Ziua Europei, 9 mai”, „Dezbaterea pe tema anului european”, „Tabăra pentru elevii de liceu”, „Gala Multiplicatorilor de Valori Europene”. Participanţii au fost elevi, studenţi, jurnalişti, beneficiari de fonduri europene, publicului larg s.a.
Centrul regional ED Transilvania de Nord este cofinanţat de Comisia Europeană şi ADR Nord-Vest.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA