Acasăsinucidere maramuresPRIMĂVARA cu IDEI - Eveniment gazduit de Bastionul Măcelarilor din Baia...

PRIMĂVARA cu IDEI – Eveniment gazduit de Bastionul Măcelarilor din Baia Mare.O expoziţie de mărţişoare şi lucruri inedite cu vânzare, 28 februarie-5 martie 2013!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Asociația Re/Creativ vă invită în perioada 28 februarie – 5 martie 2013 la PRIMĂVARA cu IDEI, expoziție de mărțișoare și lucruri inedite cu vânzare la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piaţa Izvoarelor, nr.1.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 28 februarie, ora 14.00.
Expoziţia va fi deschisă zilnic în intervalul orar 11.00-18.00.

PRIMĂVARA cu IDEI reprezintă o succesiune de evenimente care îşi propun valorificarea fenomenului cultural tradiţional– expoziţie, concurs şi standuri cu obiecte unicat, într-un spaţiu deosebit, precum şi o serie de prezentări și ateliere de lucru în care organizatorii, dar și expozanții interacţionează cu publicul.

Meșteșugarii populari vor fi prezenţi cu obiecte, tehnici și materiale specifice olăritului, icoanelor, zgărdanelor, dantelăriei, țesătoriei, pălăriilor de paie, fierăriei, pielăriei și tâmplăriei.

Tinerii expozanți participă cu mărțișoare, felicitări, accesorii, cosmetice naturale și obiecte de decor completând evenimentul.

Evenimente:
28 februarie 2013, ora 14.30 – prelegere “Autoritatea masculină Făurar şi autoritatea feminină Mărţişor”, susţinută de lect. univ. dr. Delia Anamaria Răchişan, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultate de Litere;
28 februarie 2013, ora 15.00 – Șezătoare din Maramureșul istoric ”Mărțișorul tradițional” cu elevii Liceului Tehnologic Ocna Şugatag.

Ateliere:
1-3 martie 2013, ora 17.00 – 18.00 – Atelier de confecționat origami cocor;

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA