AcasăNews AlertSTATISTICI OFICIALE - Numărul accidentelor grave A SCĂZUT în 2020 cu un...

STATISTICI OFICIALE – Numărul accidentelor grave A SCĂZUT în 2020 cu un procent important

spot_img

DISTRIBUIȚI

Statisticile oficiale prezentate de către IPJ Maramureș cu privire la anul 2020 arată promițător dacă este să vorbim despre accidentele rutiere grave petrecute în județ. Mai exact, conform instituției, numărul accidentelor grave a scăzut în Maramureș în 2020, față de anul precedent, cu 27,7%. Și numărul persoanelor rănite grav și a celor decedate în accidente rutiere a scăut considerabil cu 24, respectiv 28 de procente. Principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulație (acestea ocupând aproximativ 33% din totaul accidentelor) au fost viteza neadaptată a la condițiile de drum, conducerea fără permis și încălcarea normelor rutiere de către bicicliști. Important de menționat este că, față de anii precedenți, alcoolul nu se mai află în topul cauzelor accidentelor grave în Maramureș.

Îmbunătățirea situației a venit ca urmare a muncii titanice pe care o fac polițiștii pentru a preveni infracționalitatea rutieră, dar nu este singurul factor. Trebuie de precizat și faptul că acest an al pandemiei plin de lockdown-uri și carantinări a scăzut temporar traficul rutier atât în județ cât și în țară.

2020: fapte penale și contravenționale în trafic

În 2020, polițiștii maramureșeni au constatat nu mai puțin de 859 de fapte penale și peste 29.000 de fapte contravenționale în trafic. 3.900 de permise au fost reținute, din care 1980 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, 1049 pentru depășire neregulamentară, 249 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 107 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. De asemenea au fost retrase 943 certificate de înmatriculare.

Cert este că, încet, situația circulației rutiere în Maramureș pare să intre pe un făgaș pozitiv.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA