AcasămodeleLUPUL, PAZNIC LA OI - Polițistul de frontieră incoruptibil în 2013, trimis...

LUPUL, PAZNIC LA OI – Polițistul de frontieră incoruptibil în 2013, trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un polițist de frontieră din Satu Mare a fost trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări. Robert Otto Heghedus a fost prins anul trecut cu 100 de cartușe de țigări aduse din Ucraina. Agentul șef Otto Hegedus a primit în urmă cu trei ani titlul de ”Polițistul de frontieră incoruptibil 2013” pentru rezultate deosebite în activitatea de combatere a traficului cu ţigări peste frontiera verde.

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a polițistului de frontieră Robert Otto Heghedus, agent în cadrul Inspectoratului Teritorial de Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – Biroul de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere Satu Mare – pentru contrabandă, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, anul trecut, Robert Otto Heghedus a fost prins de către polițiști din cadrul IPJ Satu Mare la volanul unei mașini burdușite cu țigări de contrabandă.

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în data de 8.10.2015, în jurul orei 16.45, inculpatul Hegedus Robert Otto a fost depistat de către lucrători ai I.PJ. Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, conducând în mun. Satu Mare autoturismul marca Peugeot 207, cu nr. HD-ll-HBO, având în posesie cantitatea de 100 de cartuşe de ţigări marca JIN LING (1000 de pachete de ţigări), cu timbrul DUTY FREE, despre care ştia că provin din contrabandă, ţigarete pentru care nu a putut prezenta documente justificative”, se arată într-un comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Pentru a scăpa, Heghedus le-a spus polițiștilor că s-ar afla într-o misiune pentru a prinde contrabandiști.

”Cu prilejul surprinderii în flagrant-delict, inculpatul a încercat să alimenteze ideea că s-ar afla într-o acţiune de surprindere a unor persoane suspecte de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări. Cercetările efectuate au relevat însă că inculpatul cunoştea procedeele speciale de cercetare şi condiţiile legale de participare autorizată la anumite activităţi, conform dispoziţiilor codului de procedură penală, iar procurarea ţigaretelor de contrabandă s-a făcut din resurse financiare proprii, în mod clandestin – ilicit, pentru beneficii personale”,, mai precizează sursa citată.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe bunurile mobile şi imobile ale polițistului Robert Otto Heghedus, până la concurenţa sumei de 11.483 lei, reprezentând taxă vamală, accize şi TVA, cu care Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca s-a constituit parte civilă.

Procesul polițistului de frontieră din Satu Mare va avea loc la Judecătoria Satu Mare. (voceatransilvaniei.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA