AcasăNews AlertCONFERINȚĂ DE PRESĂ - Primarul Cătălin Cherecheș: Baia Mare poate deveni capitală...

CONFERINȚĂ DE PRESĂ – Primarul Cătălin Cherecheș: Baia Mare poate deveni capitală de regiune dacă va fi nominalizată ca și Capitală Europeană a Culturii în 2021

spot_img

DISTRIBUIȚI

Candidatura municipiului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii este proiectul major în jurul căruia Administrația Publică Locală va dezvolta alte proiecte importante în cursul acestui an.

Anunțul a fost făcut public de către Cătălin Cherecheș, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 5 ianuarie. Potrivit primarului municipiului Baia Mare candidatura în competiția europeană este cel mai important proiect al orașului și va aduna împreună toate forțele politice, reprezentanții instituțiilor, ai ONG-urilor și comunitatea.

Primarul Cătălin Chercheș consideră că nominalizarea ca și Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 a municipiului Baia Mare poate transforma orașul și într-o viitoare capitală de regiune a României.

„Este cel mai important proiect pentru orașul nostru dar nu doar pentru orașul nostru. Vom genera o platformă, ca din acest proiect să se poată alimenta, din perspectiva dezvoltării economice, inclusiv întreg Maramureșul și poate chiar zone adiacente județului, Satu Mare, Sălaj, Bistrița. Este o dorință a mea personală ca și din perspectivă politică și administrativă să jucăm, și prin acest proiect, cartea regionalizării într-o formulă ușor mai restrânsă decât cea pe care au gândit-o la un moment dat forțele politice și a avea o regiune Maramureș – Satu Mare – Sălaj , poate chiar parte din Bistrița astfel încât Baia Mare să poată să fie punctul central și capitala acestei regiuni. Asta pentru că la nivel strategic municipiul Baia Mare poate să joace un rol nu doar la nivel național ci și european, fiind o punte importantă de legătură între Ungaria, România și Ucraina. Tocmai acest lucru ne poate face o adevărată Capitală Europeană a Culturii în 2021 dar ne poate și califica pentru a deveni capitală de regiune într-o viitoare logică a reconstrucției administrative a României în următoarea perioadă”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheș a arătat că o astfel de regionalizare gândită pentru partea de Nord Vest a țării ar aduce doar beneficii.

„Cred că a venit momentul în care să nu mai compensăm o anumită ignorare de care „am beneficiat” dinspre București doar prin hărnicia noastră. Cred că a venit momentul în care printr-o astfel de reconstrucție administrativă a României putem să facem ca tot ceea ce înseamnă infrastructură și conectivitate a Ardealului de Nord, a Transilvaniei în general să fie mult mai consolidată decât a fost până acum. Știm foarte bine că principala prioritate a statului nostru este să devenim în fiecare zi un stat mai european din perspectivă instituțională, economică, socială. Lucrurile acestea se întâmplă în primul rând dacă ai conectivitate și conectivitatea ți-o dă infrastructura iar dacă ne uităm în Nord-Vest lucrurile nu stau foarte bine și cred că lucrul acesta este unul destul de periculos pentru că avem presiunea Estului și cred că doar unindu-ne foarte bine cu Europa prin drumuri putem să fim viabili și economic și instituțional”, a mai adăugat acesta .

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA