Acasăsinucidere maramures2013 - Un an prolific pentru Muzeul de Mineralogie Baia Mare

2013 – Un an prolific pentru Muzeul de Mineralogie Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Anul 2013 se arată prolific pentru Muzeul de Mineralogie Baia Mare, în ce privește audiența sa publică, până la mijlocul lunii iunie înregistrându-se un număr de 24.500 vizitatori, dintre care 14.000 la sediu și 10.500 la Planetariul Baia Mare.

Datele statistice preliminare indică un număr de 1.200 de vizitatori străini, dintre care 75% vizitatori în lunile mai și iunie. Datele preliminare provizorii, supuse studiului, previzionează pentru anul 2013, un total de cel puțin 50.000 de vizitatori pentru Muzeul de Mineralogie Baia Mare, respectiv al doilea an consecutiv cu maxim de vizitare – în corespondentul de calcul pentru primul semestru al anului 2012, fiind de asemenea de 14.000 de vizitatori pentru Muzeul de Mineralogie Baia Mare și 10.000 de vizitatori pentru Planetariu. 448 de grupuri organizate au vizitat Muzeul de Mineralogie Baia Mare și Planetariul, în acest an, ca și în 2012, iar raportul dintre turismul cultural (40%) și vizitatoriii locali sau din județul Maramureș (60%) s-a echilibrat constant, inversându-se raportul de influență, față de perioada 2008 – 2011, când turiștii reprezentau un aport mai consistent, dar muzeul per ansamblu avea un total de vizitatori sub 30.000 de persoane.

Extrasul acestei statistici de vizitare pentru primul semestru al anului 2013, ca și pentru anul 2012 – per ansamblu, relevă un raport de participare sporit al publicului băimărean și a celui provenit din județul Maramureș, la activitățile propuse de Muzeul de Mineralogie Baia Mare, tradus și printr-o imagine de ansamblu pozitivă și o percepție îmbunptățită a instituției noastre în comunitate. Aceste rezultate cantitative și calitative înregistrate în ultimii ani ne îndreptățesc să privim viitorul imediat ca o provocare la un dialog mai profund cu comunitatea și – totodată, la o acțiune mai activă în ce privește atragerea turiștilor culturali către muzeu.

Prof. Ioan Bob – manager, Muzeul de Mineralogie Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA