AcasăEvenimentSportEURO 2012. Meciul 12: Olanda - Gomez 1-2 și ”portocala mecanică” își...

EURO 2012. Meciul 12: Olanda – Gomez 1-2 și ”portocala mecanică” își poate face bagajele de plecare!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Grupa morții de la Euro 2012 e pe cale să facă prima victimă de lux. Vicecampioana mondială, Olanda, a pierdut şi al doilea meci jucat la turneul final, 1-2 cu Germania.
Vicecampioana europeană, Germania, a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Euro 2012. Panzerele au câştigat al doilea meci jucat în grupa B, 2-1 cu naţionala Olandei, care au suferit a doua înfrângere consecutivă la actualul turneu final şi este aproape eliminată din competiţie cu o etapă înaintea încheierii fazei grupelor.

Foto: golul lui Gomez din min. 24
Meciul de „a fi sau a nu fi” al batavilor a început cu câteva ratări mari ale lui Van Persie, dar cei care au deschis scorul au fost nemţii. Mario Gomez a marcat în minutul 24, acelaşi minut în care danezul Krohn-Dehli marca sâmbătă, în poarta lui Stekelenburg. Rezultatul final nu a fost însă acelaşi din partida cu danezii, fiindcă Mario Gomez a majorat diferenţa, în minutul 38.
Anesteziaţi după 45 de minute, olandezii au intrat cu greu în joc în repriza a doua, iar Stekelenburg a împiedicat ca scorul să devină 3-0, având o dublă paradă în faţa lui Hummels, în minutul 52. După minutul 60, Portocala Mecanică s-a apropiat mai mult de poarta lui Manuel Neuer, iar Van Persie a reuşit să-l învingă pe goalkeeper-ul lui Bayern Munchen, în minutul 73. Până la final, olandezii n-au mai avut însă puterea să forţeze egalarea, astfel că scorul a rămas 2-1 pentru Germania, care este aproape în sferturi, iar Olanda se pregăteşte să îşi facă bagajele.

De partea cealalta, Germania are 6 puncte din 6 posibile si mai are nevoie de un singur punct in ultima etapa, cu Danemarca, pentru a fi sigura de calificarea de pe primul loc in sferturile EURO 2012.

Revenind la meci, tehnicienii Joachim Loew si Bert van Marwijk au facut cate o schimbare in echipele de start fata de primele meciuri ale grupei (Schweinsteiger in locul lui Kroos, respectiv Mathijsen in locul lui Vlaar).

Intalnirea de pe stadionul Metalist din Harkov a inceput cu batavii la comanda, iar van Persie a ratat doua mari ocazii de a deschide scorul. Contrar cursului jocului, nemtii au fost cei care au deschis scorul, in minutul 24, prin Mario Gomez, Varful lui Bayern Munchen a primit de la Schweinsteiger, a facut o pirueta superba si l-a invins cu usurinta pe Stekelenburg.

„Portocala mecanica” a resimti din plin golul si n-a reusit sa se regaseasca. Sneijder, Robben sau Afellay au fost doar umbre, iar nemtii au pus stapanire pe joc. Astfel, dupa o uriasa ocazie a lui Badstuber, Germania a inscris din nou, prin acelasi Mario Gomez, tot dupa o pasa decisiva a lui Schweinsteiger.

A fost scorul primei reprize, rezultat ce l-a determinat pe van Marwijk sa mute la pauza: van der Vaart in locul lui van Bommel si Huntelaar pentru Afellay. Degeaba, pentru ca partida le-a apartinut nemtilor.

Olandezii au reusit totusi sa puncteze. In minutul 73, van Persie a primit de la Sneijder si l-a invins pe Neuer cu un sut de la 18 metri. Atat! Olanda nu s-a mai apropiat de poarta nemtilor, iar meciul s-a terminat cu victoria trupei lui Loew, cu 2-1.

In cazul Germaniei, calculele calificarii sunt simple: un egal in ultima etapa cu Danemarca sau un egal sau infrangere a Portugaliei o califica mai departe de pe primul loc.

De partea cealalta, Olanda are nevoie de o victorie in partida cu Portugalia si ca Danemarca sa fie invinsa de Germania. Nici in acest caz nu va fi sigura de calificare, pentru ca se va face un clasament in 3 (Olanda, Portugalia si Danemarca), in care va conta golaverajul.

Olanda: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems – Van Bommel (Van der Vaart ’46), De Jong – Robben (Kuyt ’83), Sneijder, Afellay (Huntelaar ’46) – Van Persie. Selecţioner: Bert van Marwijk

Germania: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Müller (Bender ’90+2), Özil (Kroos ’81), Podolski – Gomez (Klose ’72). Selecţioner: Joachim Löw

Arbitri: Jonas Eriksson (centru) – Stefan Wittberg, Mathias Klasenius (asistenţi) – Markus Strombergsson, Stefan Johannesson (asistenţi suplimentari) – toţi Suedia – Tom Harald Hagen (rezervă) – Norvegia

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA