Acasăsinucidere maramuresSPECIAL - Oameni pentru Pace: Nina Meyerhof

SPECIAL – Oameni pentru Pace: Nina Meyerhof

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pe data de 6 august anul trecut , în Baia Mare la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş a fost organizat evenimentul “Hiroshima – 66 de ani – Manifest pentru pace”. Atunci a fost lansat proiectul “Conştiinţa Europeană prin Acţiuni de Pace” coordonat de prof. Rodica Silvia Pop în parteneriat cu Children of the Earth (S.U.A.) şi alte organizaţii. Doamna Nina Meyerhof (S.U.A.), preşedinte şi fondator al organizaţiei Children of the Earth, a fost prezentă la desfăşurarea proiectului. Children of the Earth a fost recunoscută ca şi organizaţie nonguvernamentală caritabilă de către Naţiunile Unite încă din 1992.

Nina Meyerhof a fost coordonator special educaţional pentru mai multe şcoli într-un district din partea de sud a statului Vermont (S.U.A.). Dedicându-şi viaţa copiilor şi tineretului, Nina are o experienţă vastă în ceea ce priveşte problemele copiilor, având masterat atât în Educaţia Specială şi Consiliere cât şi un certificat de absolvire de  Studii Avansate în Psihologie. De asemenea ea are un doctorat în Politica Educaţională, Cercetare şi Administrare de la Universitatea din Massachusetts, unde ea a dezvoltat un model de evaluare spre a fi folosit în şcoli. Coautoare a cărţii “Educaţia conştientă: un pod către libertate”, ea este recunoscută ca şi educator inovator dedicat responsabilităţii globale prin învăţare autentică.

Camera Senatului a statului Vermont (S.U.A.) a promulgat o rezoluţie prin care a onorat-o pe Nina Meyerhof în calitatea ei de distins educator internaţional, pentru munca şi dăruirea ei imensă în domeniul educaţiei şi promovării păcii. Dr. Nina Meyerhof a primit numeroase premii, începând de la Premiul Maica Tereza (pentru Drepturile Copilului) până la Premiul Educatorilor Internaţionali pentru Pace. Ea îşi continuă neîncetat munca, promovând drepturile copiilor şi pacea prin organizaţia căreia i-a pus bazele, C.O.E. (Children of the Earth), dedicată construirii unui viitor mai bun , urmărind să îi inspire şi să îi unească pe tineri prin transformare personală şi socială spre a crea o lume paşnică şi susţinătoare.

-Doamna Nina, aţi călătorit în Maramureş. Ce impresie v-a făcut Maramureşul?

Am simţit istoria Maramureşului ca şi cum m-aş fi plimbat pe o scenă deschisă, pentru mine a fost o esenţă adâncă melancolică cu frumuseţea zilelor trecute şi lumina noului potenţial. Oamenii, aerul, clădirile şi natura par să aibă o singură voce atât sânt de conectate şi interconectate. Construcţiile din lemn sânt o minune! Atât de magnific realizate! Grupul nostru a fost foarte bine primit. Tinerii au fost inspiraţi şi transmiteau inspiraţie în timp ce vorbeau despre Pace şi cum să transmită acest sentiment celorlalţi. Vise au fost împărtăşite şi speranţe visate.

-Ce mesaj aveţi pentru maramureşeni, pentru cititorii site-ului www.2.actualmm.ro?

Maramureşenii sânt oameni minunaţi şi sânt cu adevărat recunoscătoare pentru experienţele trăite în Maramureş. Vă doresc tot ce e mai bun.

Material şi fotografii trimise de: Tatomir Ion-Marius


 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA