AcasăEvenimentVIDEO - PREMIERĂ Actual MM.ro: Președintele Traian Băsescu la catafalcul arhimandritului Serafim...

VIDEO – PREMIERĂ Actual MM.ro: Președintele Traian Băsescu la catafalcul arhimandritului Serafim Man! (galerie foto)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu a luat prin surprindere autoritățile județului Maramureș, sosind la Mănăstirea ”Sfânta Ana” din Rohia într-o vizită neașteptată. Din informațiile pe care le deținem reiese că motivul vizitei ar fi acela că președintele României a ținut neaparat să își ia rămas bun de la arhimandritul Serafim Man, de care se pare că a fost destul de apropiat.

Preşedintele a mers la Mănăstirea Rohia, împreună cu soţia sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareţ al mănăstirii Serafim Man, care a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri.

Întrebat de jurnalişti ce a însemnat pentru el părintele Serafim Man, şeful statului a declarat: „Nu am spus niciodată public, e mult mai mult decât credeţi, lăsaţi-l acolo unde e, în sufletul meu”.

„Preşedintele Traian Băsescu a venit la Mănăstirea Rohia pentru a aduce un ultim omagiu la Părintele Serafim. A venit la Rohia de mai multe ori. Când era ministru al Transporturilor, când era primar general al Capitalei… Atunci părintele Serafim i-a spus: Vei ajunge mare om! Vei ajunge preşedintele ţării şi numai tu vei putea trece ţara prin multe necazuri şi prin multe greutăţi! Şi de atunci a fost la Rohia şi ca şi preşedinte şi acum a simţit nevoia să vină şi să îşi un ultim rămas bun pentru că mâine se va întâlni cu Papa Benedict la Roma şi nu a putut să vină la înmormântare”, a declarat părintele Macarie Motogna, starețul Mănăstirii ”Sfânta Ana” de la Rohia.

Înmormântarea defunctului va avea loc mâine, dar președintele nu are cum să participe, având în vedere că vineri are programată o vizită oficială la Vatican, unde va fi primit de Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea.

De sosirea președintelui la Mănăstirea Rohia se pare că nu au știut nici măcar liderii  PDL, care se aflau la Târgu Lăpuș în momentul acela. Este vorba de președintele partidului, Vasile Blaga însoțit de alți membri din conducerea actuală a democrat-liberalilor. La aflarea veștii, în frunte cu deputatul maramureșean Mircea Man, au plecat în trombă la Rohia, ca nu cumva să scape momentul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA