AcasăEvenimentVIDEO - EXCLUSIVITATE ActualMM.ro - Scandal la usa bisericii din Rona de...

VIDEO – EXCLUSIVITATE ActualMM.ro – Scandal la usa bisericii din Rona de Jos. Satenii il vor pe parintele Bogdan si nu au permis protopopului de Sighet sa intre in biserica

spot_img

DISTRIBUIȚI


actualmm scandal rona de jos biserica ortodoxa de actualmm

Scandal urias in aceasta dimineata la Rona de Jos. Cateva sute de sateni s-au adunat la ora 9.30 in fata bisericii pentru a protesta fata de decizia Inaltelor Fete Bisericesti, care au hotarat schimbarea parintelui Bogdan cu un alt preot. Oamenii spun ca au trimis 400 de semnaturi Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, insa nu au fost bagate in seama. Mai mult, acestia sustin ca au incercat sa poarte un dialog intr-un grup restrans cu preotii insa nu s-a dat curs cererii. 

Motivul pe care Mai Marii Bisericii l-au invocat in schimbarea preotului Bogdan de la parohia ortodoxa Rona de Jos a fost faptul ca este in proces de divort. Cel putin asa sustin satenii. Astazi ar fi trebui sa slujeasca un alt preot la Rona de Jos. Nu a fost asa. La biserica a venit protopopul Sighetului, Ioan Pop, care ar fi vrut sa tina slujba. Nu a fost cu putinta pentru ca sute de oameni l-au asteptat pentru a-i cere socoteala. In fata bisericii, in curtea bisericii si in fata acesteia satenii din Rona de Jos si-au spus pasurile. Protopopul i-a ascultat insa aceasta a sustinut ca nu el este cel care poate sa ia decizia. Dupa aproximativ o ora de discutii slujba nu s-a mai tinut la Biserica Ortodoxa Rona de Jos, usa bisericii ramanand inchisa.

Ramane de vazut cum se va finaliza acest conflict mai ales ca in Rona de Jos este o persoana decedata. Deocamdata nu se stie cine il va conduce pe ultimul drum avand in vedere ca parintele Bogdan este plecat intr-o excursie, iar noul preot nu este primit de enoriasi.

Sa mai spunem doar ca va lasam pe dumneavoastra sa urmariti in exclusivitate imaginile video si sa trageti dumneavoastra concluziile.

Vasile Dale, ActualMM.ro

Kristian Kosa, ActualMM.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA