AcasăMARAMURESUL ISTORICSOCANT - CRIMINAL IN SERIE - Nicolae Vlad a omorat inca o...

SOCANT – CRIMINAL IN SERIE – Nicolae Vlad a omorat inca o femeie. Tot el a violat si talharit alte femei

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto:click.ro

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În continuarea cercetărilor în cauza cunoscută mass-media sub denumirea „studentă japoneză ucisă”, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 29.08.2012, schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute şi extinderea cercetărilor faţă de inculpatul VLAD NICOLAE.

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a dispus începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul (arestat preventiv în cauză) VLAD NICOLAE sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat, în modalitatea normativă prevăzută de art. 174 din Codul penal raportat la art. 175 lit. i din Codul penal, acest dosar, alături de alte şase dosare, fiind preluat de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În fapt, s-a reţinut că în seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), inculpatul VLAD NICOLAE a ucis-o pe numita M.Y. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.

De asemenea, potrivit probelor administrate de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică,  până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, inculpatul VLAD NICOLAE, întrebuinţând asupra victimei acte de violenţă, a deposedat-o pe aceasta de mai multe bunuri (un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto), existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de tâlhărie şi a întreţinut relaţii sexuale cu victima, prin constrângerea acesteia, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de viol.

Faptele din noaptea 05/06 august 2012de victimă S.T.

În temeiul probatoriului administrat în cauză, s-au conturat indicii temeinice în sensul că, anterior comiterii acestei fapte, inculpatul VLAD NICOLAE mai comisese o infracţiune de omor (în noaptea de 05/06 august 2012, în localitatea Baloteşti, asupra victimei S. T.)

În această cauză, s-a reţinut că, la data de 06 august 2012, victima S. T a fost găsită decedată în locuinţa sa din localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, prezentând urmele unei agresiuni sexuale. În urma autopsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico-toracală.

Din actele de cercetare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la faptul că autorul agresiunii din noaptea de 05/06 august 2012 care a dus la decesul numitei S.T. este inculpatul VLAD NICOLAE, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de omor calificat, deoarece ar fi  pătruns şi rămas fără drept în locuinţa victimei, şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu victima, prin constrângerea acesteia.

Faptele din noaptea de 25/26 februarie 2011,victimă N.L.

Probele administrate în cauză până în acest moment al urmăririi penale  au relevat că, în noaptea de 25/26 februarie 2011, în jurul orei 2300, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuinţa victimei N. L., din judeţul Ilfov, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a deposedat-o de mai multe bunuri (o sumă de bani şi un telefon mobil) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere; totodată, s-a reţinut că agresorul a legat-o pe victimă de mâini şi de picioare, lipsind-o de libertate.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul VLAD NICOLAE,

 Faptele din noaptea de 28/29 aprilie 2012  parte vătămată M. M.

Potrivit probelor administrate în cauză s-a reţinut că, la data de 29 aprilie 2012, în jurul orei 0300, VLAD NICOLAE a pătruns fără drept în locuinţa victimei M. M. din localitatea din  judeţul Ilfov, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a deposedat-o de un telefon mobil.

 Fapte comise în perioada mai – august 2010  parte vătămată, P. S.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada mai – august 2010, numitul VLAD NICOLAE a pătruns fără drept, în mod repetat, în locuinţa victimei P. S. din localitatea din judeţul Ilfov, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a întreţinut acte sexuale cu aceasta. (partea vătămată nu a formulat plângere prealabilă astfel încât există o cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale sub aspectul infracţiunii de viol) fiind efectuate în raport cu această cauză, cercetări sub aspectul infracţiunii de violare de domiciliu.

Fapte comise în data de 24 februarie 2012,victimă S. M.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 24 februarie 2012, în jurul orei 2130, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuinţa victimei S. M. din Bucureşti, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

Fapte comise în data de 01 martie 2012 ,victimă A. A.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 01 martie 2012, în jurul orei 2030, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuinţa victimei A.A. din Bucureşti, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

Faţă de cele de mai sus, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus:

Schimbarea încadrării juridice a faptei de omor reţinute în sarcina inculpatului VLAD NICOLAE din omor calificat, în modalitatea prevăzută de art. 174 din Codul penal raportat la art. 175 alin. 1 lit. i din Codul penal în infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, în modalitatea normativă prevăzută de art. 174 din Codul penal raportat la art. 175 alin. 1 lit. i şi h din Codul penal şi la art. art. 176 alin. 1 lit. c şi d din Codul penal (cu privire la fapta din data de 15 august 2012 – victimă M. Y.).

Extinderea cercetărilor, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul VLAD NICOLAE, după cum urmează:

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, în modalitatea normativă prevăzută de art. 174 din Codul penal raportat la art. 175 alin. 1 lit. i şi h din Codul penal şi la art. art. 176 alin. 1 lit. c şi d din Codul penal, tâlhărie, în normativă prevăzută de art. 211 alin. 1 şi alin. 2 lit. b şi c din Codul penal, şi viol, în normativă prevăzută de art. 197 alin. 1 din Codul penal (cu privire la faptele din data de 15 august 2012 – victimă M. Y.);

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor calificat, în modalitatea normativă prevăzută de art. 174 din Codul penal raportat la art. 175 alin. 1 lit. h din Codul penal, viol, în normativă prevăzută de art. 197 alin. 1 din Codul penal, şi violare de domiciliu, în modalitatea prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal (cu privire la faptele din noaptea de 05/06 august 2012 – victimă S. T.);

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, în normativă prevăzută de art. 197 alin. 1 din Codul penal, tâlhărie, în normativă prevăzută de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b şi alin. 21 lit. b şi c din Codul penal, lipsire de libertate în mod ilegal, în modalitatea normativă prevăzută de art. 189 alin. 1 şi 2 din Codul penal, şi violare de domiciliu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal (cu privire la faptele din data de 25 februarie 2011 – victimă N. L.);

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie, în normativă prevăzută de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b şi alin 21 lit. c din Codul penal, şi violare de domiciliu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal (cu privire la faptele din noaptea de 28/29 aprilie 2012 (victimă M.M.);

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu, în formă continuată, în modalitatea normativă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Codul penal (cu privire la faptele comise în perioada mai – august 2010 – victimă P. S.);

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, în normativă prevăzută de art. 197 alin. 1 din Codul penal, tâlhărie, în normativă prevăzută de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b şi alin. 21 lit. c din Codul penal, şi violare de domiciliu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal. (cu privire la faptele comise în data de 24 februarie 2012 – victimă S. M.);

–          sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, în normativă prevăzută de art. 197 alin. 1 din Codul penal, tâlhărie, în normativă prevăzută de art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. b şi alin. 21 lit. c din Codul penal, lipsire de libertate în mod ilegal, în modalitatea normativă prevăzută de art. 189 alin. 1 şi 2 din Codul penal, şi violare de domiciliu, în modalitatea normativă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal (cu privire la faptele comise în data de 01 martie 2012 – victimă A. A.).

În cauză, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea expertizei medico legale psihiatrice, obligatorie conform dispoziţiilor legale în cazul infracţiunii de omor deosebit de grav, acesta urmând să fie internat în zilele următoare la unitatea medicală de specialitate în vederea efectuării acestei expertize.

De asemenea, au fost audiate mai multe persoane iar rezultatele expertizelor genetice tip ADN(au fost dispuse trei expertize) urmează  a fi comunicate în cursul săptămânii viitoare. În cursul zilei de astăzi, 29.08.2012 inculpatul a uzat de dreptul la tăcere. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA