AcasăEvenimentLIVE TEXT - PARLAMENTARE 2012: Prezență mai mare decât în 2008. Exit-poll,...

LIVE TEXT – PARLAMENTARE 2012: Prezență mai mare decât în 2008. Exit-poll, ora 21.00: USL a zdrobit ARD-ul

spot_img

DISTRIBUIȚI

Românii îşi aleg astăzi parlamentarii! La ora 7:00 s-au deschis secţiile de votare. Până la ora 21, când se va încheia procesul electoral, sunt aşteptaţi la urne peste 18,2 milioane de români. Acestia vor trebui să aleagă din cei aproape 2.500 de candidaţi deputaţii şi senatorii pentru următorii 4 ani.

 

Ora 22.30 – IPJ Maramures: 8 incidente electorale. Confirmate 5: doua amenzi si 3 dosare penale

Toate cele opt incidente electorale semnalate pe parcursul zilei au fost verificate de către poliţişti cu promptitudine şi responsabilitate. Dintre acestea, trei nu s-au confirmat, în două cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale iar în trei cazuri se desfăşoară activităţi de cercetare penală.

CLICK AICI MAI MULTE DETALII

Ora 21.00: Procesul de vot s-a incheiat fara incidente in Maramures

Preşedintele Biroului de Electoral de Circumscripţie nr.26 Maramureş a declarat că procesul electoral s-a încheiat în toate secţiile de votare constituite în Maramureş. Nu au mai fost semnalate incidente.

Ora 21.00: Exit-poll CSSB: USL a zdrobit ARD-ul

Exit-poll-urile au indicat urmatoarele rezultate:

Senat

USL – 58,3%

ARD – 19,6%

PP-DD – 14,1%

UDMR – 5,2

Camera Deputatilor

USL – 56,8 %

ARD – 19%

PP-DD – 13,8 %

UDMR – 5,1%

Nota: estimarile sunt facute pentru ora 19.00 (sursa Antena 3 – sondaj realizat de CSSB)

CAMERA DEPUTATILOR  
USL   -59%
ARD   -17%
PP-DD   -13%
UDMR  – 5%
PRM –  1%
PER –  1%
PPMT  – 1%
Altul  – 0%
Minoritati  – 3%

SENAT
USL  – 61%
ARD – 18%
PP-DD –  13%
UDMR –  5%
PRM  – 1%
PER  – 1%
PPMT  – 15
Altul  – 0%

Ora 19.30 – Prezenta la vot in Maramures: 28,73%

Biroul Electoral Central a anuntat in urma cu putin timp prezenta la vot la nivel national cu 36,54%. Judetul nostru este la coada clasamentului cu numai 28,73%.

Ora 18.30 – Bolnavii de la Spitalul Municipal nu pot vota!

Caz fara precedent la Sighetu Marmatiei. Conform informatiilor pe care colegii de la Sighet TV le-au obtinut peste o suta de bolnavi care sunt internati la Spitalul Municipal din municipiul de pe Tisa nu pot vota desi au cerut urna mobila. Se pare ca numarul cererile trimise catre sectia de votare la care este arondat spitalul au fost in numar de peste 130, rezolvandu-se favorabil doar la aproximativ 25. Celorlalti li s-a spus ca nu pot vota deoarece nu au domiciliul in colegiul respectiv. Toate acestea vor fi analizate la Biroul Electoral Judetean Maramures.

AFLA AICI MAI MULTE DETALII

VOT la Sighetu Marmatiei

La Sighetu Marmatiei, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop (candidat la Senat), alturi de Cornelia Negru (candidat la Camera Deputatilor) si primarul municipiului Nemes au votat in primul rand pentru scoaterea din izolare a Maramuresului Istoric.

“Am votat asa cum era normal in capitala Maramuresului Istoric. Am votat pentru un scoaterea din izolarea de 22 ani a acestei zone” a spus Liviu Marian Pop. “Am votat pentru un Maramures de Nord puternic, un maramures in care parintii nostri sa nu mai fie umiliti iar copiii nostri sa aiba un viitor” a spus Cornelia Negrut. “Am votat pentru Sighetu Marmatiei. Am votat pentru copiii nostri si am votat pentru un Sighet oras european” a spus Ovidiu Nemes, primarul Sighetului.

 

VOT la BORSA

Primarul orasului Borsa, candidat la functia de senator pentru Colegiul 3 Maramures, a votat astazi cu gandul la o schimbare. El a fost insotit de sotia si fetita, care i-au fost alaturi in ambele campanii electorale.

Ora 17.40 – Incidente la vot: IPJ Maramures

Între orele 13.00 şi 17.00 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost sesizat cu privire la producerea a două incidente electorale. La Cavnic, poliţia a fost sesizată despre faptul că astăzi, între orele 13.00 – 14.00, un post local de televiziune a redifuzat un reportaj filmat în urmă cu 3 săptămâni, în care apar reprezentanţi locali ai unui partid politic, semnalarea vizând continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia. În cauză se efectuează cercetări pentru clarificarea aspectelor semnalate.

O altă sesizare se referă la faptul că în localitatea Botiza oamenii sunt transportaţi la vot cu microbuzul. Cercetările efectuate de poliţişti au constatat că sesizarea nu se confirmă.

Ora 16. Prezenţa la urne la ora 14.00. Maramureș, locul 36

Până la ora 14.00 şi-au exprimat opţiunea de vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului 20,56 % din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale; 20,71% în mediul urban, 20,36 % în mediul rural.

Top 5 prezenţă ridicată 9 decembrie 2012

1. Teleorman – 29,85%
2. Gorj – 27,79%
3. Olt – 25,46%
4. Constanţa – 25,10%
5. Mehedinţi – 25,08%

Top 5 prezenţă scăzută
1. Timiş – 12,30%
2. Arad – 13.38%
3. Cluj – 14,86%
4. Bistrița-Năsăud – 14,87%.
5. Maramureş – 15,05%

Municipiul Bucureşt: 20,48%
sectorul 1 – 23,74%
sectorul 2 – 21,08%
sectorul 3 – 19,54%
sectorul 4 – 20,24%
sectorul 5 – 15,50%
sectorul 6 – 21,4

Ora 14.50. Primele estimări

Primele estimări ale rezultatelor de la parlamentare arata ca USL ar obține 60% din voturi, ARD 15% , PP-DD 12%, iar UDMR 6%, potrivit unor surse din teren care au declarat pentru Institutul Geopol. Aceste date se referă la situaţia din teren, valabilă la ora 11.00.
Potrivit datelor BEC, până la ora 10.00, la nivel național, și-au exprimat opțiunea de vot doar 4,52% dintre cetățeni.
La ora 14 prezența la vot a fost de 20,56%. La alegerile parlamentare din 2008, la aceeași oră, prezența la urne a fost de 19,84%.
Urmatoarea raportare va fi la ora 19.30 pentru ora 18.00.

EXIT – POLL, estimări ora 14.30
La nivelul ţării, cotele de piaţă pentru următoarele produse sunt următoarele:
Tramvaiele roşii cu dungi albastre au acţiuni în valoare de 61%.
Un kg de portocale se vinde cu 16% din preţ.
Acţiunile unei televiziuni de mahala au ajuns la 11%.
Lalelele verzi au o cotă de 6%.

Ora 14.35 – Incidente electorale in Maramures

De la deschiderea secţiilor de votare până la ora 13.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost sesizat cu privire la producerea a două incidente electorale. Astfel, la ora 10.35 poliţia a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 că un autoturism parcat în apropierea unei secţii de votare din Vişeu de Sus are lipite pe geamurile laterale spate şi pe lunetă afişe cu anumiţi candidaţi la alegerile parlamentare. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cele sesizate se confirmă iar proprietarul autoturismului, Gheorghe C. din Vişeu de Sus, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei.

Un alt incident electoral a fost sesizat prin plângere şi se referă la faptul că persoane necunoscute au distribuit o scrisoare în căsuţele poştale ale mai multor apartamente din Baia Mare, prin care sunt denigraţi anumiţi candidaţi şi prin care se încearcă influenţarea intenţiilor de vot ale cetăţenilor. În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.52 din Legea 35/2008.

AFLA AICI MAI MULTE DETALII

ORA 14 – Ninge viscolit pe DN1C Baia Mare – Dej si pe DN18, in pasul Prislop

În judeţul Maramureş circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt drumuri publice blocate sau persoane înzepezite pe sectoarele de drumuri publice, datorită precipitaţiilor sub formă de ninsoare. Ninge viscolit pe DN1C, între km114 şi km 147. Vizibilitatea este redusă sub 150 de metri. De asemenea, ninge viscolit pe DN18, în Pasul Prislop, vizibilitatea este redusă în trafic sub 100 de metri. Vântul prezintă intensificări cu viteza de până la 70 km/h.

 AFLA AICI MAI MULTE DETALII DESPRE CUM SE CIRCULA IN MARAMURES

Primarul orasului a votat pentru scoaterea Maramuresului din izolare!

Primarul Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a votat la Liceul “Anghel Saligny” in njurul ore 10. Primarul a spus ca la Camera Deputatilor a votat “un om in care am incredere”, iar la Senat “un om tanar”. “In primul rand, eu pun suflet pentru Baia Mare, pentru Maramures, pentru Romania si nu pentru diversi indivizi. Am votat clar pentru Maramures si pentru scoaterea din izolare a Maramuresului. Am facut lucrul acesta votand, la Camera Deputatilor, un om in care am incredere si nu are rost sa va spun numele, pentru ca stiti foarte clar care a fost optiunea mea pentru Camera Deputatilor. ci nu l-am dezamagit pe domnul Crin Antonescu. La Senat am votat un prieten in care am incredere, un om tanar, pentru ca Baia Mare si Maramuresul au nevoie de oameni tineri care sa se dedice problemelor comunitatii. Votul de astazi nu este un vot pentru un candidat sau pentru un alt candidat, este un vot inspre Europa sau inspre Est. Eu am votat pentru Europa si am votat dorind sa-i inspir inclusiv pe cei din zona USL sa-si intoarca fata, mai ales colegii din PNL sa isi intoarca fata spre Europa. Daca nu se va intampla asa va fi foarte greu pentru noi romanii” a spus Catalin Chereches. Acesta a raspuns si declaratiilor facute de Crin Antonescu despre posibila excludere din PNL a primarului de Baia Mare: “Mesajul meu catre Antonescu este foarte clar: Sa isi intoarca fata spre Europa. Valorile PNL sunt europene. Nu cred ca cei care au infiintat acest partid ar fi mandri sa stii ca unul dintre liderii acestuia se uita mai mult spre Est si mai putin spre Vest. A nominalizat candidatii fara sa ma consulte. A fost un soi de batjocura la adresa comunitatii noastre. Eu ma manifest ca un primar independent si pentru mine nu conteaza o sigla de partid si nu dau niciun leu pe organizatii politice pentru ca nu au niciun reper in comunitate. Stie foarte clar care este subiectul si cred ca daca tacea filosof ramanea”, a spus Catalin Chereches.

VEZI AICI CE A SPUS PRIMARUL DESPRE EXCLUDEREA DIN PARTID

Ora 11.40 – S-a votat in bezna pentru ca pompierii sa stinga un incendiu

La Sectia nr. 140 din Borsa s-a votat timp de zece minute pe intuneric pentru ca pompierii militari sa poata stinge un incendiu violent izbucnit la o pensiune de pe strada Alexandru Ioan Cuza.

CITESTE AICI MAI MULTE DETALII

Ora 11.30 – Prezenta la vot: 4,52%

Biroul Electoral Central a anunţat că prezenţa la vot în primele trei ore de la deschiderea urnelor a fost la nivel naţional de 4,52%. In Maramures prezenta la vot este de 3,16%, locul 36 la nivel national.

Până la ora 10.00 şi-au exprimat opţiunea de vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, 4.52 % din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale; 4,67 % în mediul urban, 4,33 % în mediul rural.

Top 5 prezenţă ridicată 9 dec. 2012
judeţul Teleorman – 8,38%
judeţul Brăila – 7,43%
judeţul Constanţa – 7,37%
judeţul Călăraşi – 7,36%
judeţul Galaţi – 6,63%

Top 5 prezenţă scăzută 9 dec. 2012
judeţul Timiş – 2,37%
judeţul Sibiu – 2,81%
judeţul Arad – 2,91%
judeţul Bistriţa-Năsăud – 2,96%
judeţul Cluj – 3.05%

Municipiul Bucureşt: 3,90%
sectorul 1 – 4,28%
sectorul 2 – 3,95%
sectorul 3 – 3,96%
sectorul 4 – 3,79%
sectorul 5 – 3,07%

Ora 10.50 – Incidente electorale confirmate de politie (vezi aici mai multe detalii)

Ieri, 08.12.2012au fost sesizate poliţiei 9 incidente electorale, patru dintre ele în mediul urban şi cinci în rural. În majoritatea cazurilor a fost vorba despre  contravenţii prevăzute la art. 50 lit. f din Legea 35/2008: „distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a anunţurilor de propagandă electorală tipărite”. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că o sesizare nu s-a confirmat. În două dintre cazurile confirmate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale. În celelalte cazuri poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea stării de fapt şi clarificarea aspectelor semnalate.

Exemplu:

În 08.12.2012, în jurul orei 20.30, poliţia Baia Mare a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că mai multe persoane distribuie afişe electorale pe strada Ioan Slavici din Baia Mare. Echipajul de siguranţă publică deplasat la faţa locului a identificat autorii. Este vorba despre cinci bărbaţi din Baia Mare asupra cărora au mai fost găsite 30 de afişe electorale nedistribuite. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu suma de 1000 de lei.

Ora 10.00: Se pot reinnoi buletele expirate

Reamintim cetăţenilor că astăzi Serviciul Public Comunitar de Evidenţă Informatică a Persoanelor îşi desfăşoară activitatea după programul normal de lucru, astfel încât cetăţenii care au expirate cărţile de identitate şi doresc să voteze, pot să şi le reînnoiască.

AFLA AICI MAI MULTE DETALII

9.30 – Liviu Bala a votat pentru Baia Mare (vezi aici mai multe detalii)

Liviu Ioan Bala, candidatul PP-DD pentru functia de deputat in Colegiul 1 Vest Baia Mare s-a prezentat in jurul orei 9.30 la sectia de votare amenajata in incinta Scolii Generale “Nichita Stanescu din Baia Mare”. La iesire a declarat: “Alegerea mea a fost simpla. A fost pentru Baia Mare, un candidat dintre oameni pentru oameni. Acest oras trebuie sa decida odata ca oamenii care stau ascunsi mai ascunsi si nu vor sa iasa in fata ar fi cazul sa iasa si sa isi expuna punctul de vedere. Sa incerce sa intre in lumea aceasta politica si sa se bata pentru Baia Mare. Scurt: Am votat pentru Baia Mare” a spus Liviu Ioan Bala.

9.30 – Cici de la Sistem si-a exercitat dreptul la vot (vezi aici mai multe detalii)

La ora 9.30 de minute Ciprian Rogojan, candidatul ARD la functia de Senator in Colegiul 1 s-a prezentat la vot insotit de mai multi prieteni. La intrare candidatul a discutat cu cei prezenti in sala si i-a intrebat cum este prezenta la vot. Dupa ce si-a exercitat dreptul constitutional acesta a declarat: “Am votat in primul rand cu inima deschisa. Am votat pentru baimareni. Am votat pentru o buna colaborare cu autoritale locale si cele centrale. Am votat tineri, pentru seniorii nostri care merita sa ii reprezinte in Parlamentul Romaniei. Sper sa imi duc pana la capat promisiunile facute si sa ma sprijine toti cei care au spus ca ma vor ajuta” a spus Ciprian Rogojan.

Ora 9.15 – Trafic in conditii de iarna in judet (click aici pentru a afla mai multe informatii despre starea drumurilor din judet)

Vremea a fost rece pentru aceasta perioada. Cerul a fost mai mult noros. A nins local seara si in cursul noptii. Cantitatea maxima de apa cazuta a fost de 1.0 l/mp, la Ocna Sugatag. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -3 grade Celsius  la Sighetu Marmatiei si 1 grad Celsius in Baia Mare. Stratul de zapada masura pana la 22 cm  in Varful Iezer; 16 cm la Ocna Sugatag; 11 cm la Targu Lapus si 2 cm in zona municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei.Atenţie şoferi!Pe DN18, în Pasul Prislop ninge viscolit. Vizibilitatea în trafic esre redusă sub 100 de metri.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE STAREA DRUMURILOR

Ora 9.00 – Scandal pe strada Electrolizei (Click aici pentru a afla mai multe detalii)

Un scandal intre doua grupuri de lipitori de afise a avut loc in cursul noptii de sambata spre duminica pe strada Electrolizei din Baia Mare. Din informatiile noastre politistii au intervenit pentru aplanarea scandalului. Totodata politistii fac cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care au avut loc incidentele. Informatia este confirmata de politisti.

Ora 8.30 (VEZI AICI IMAGINI VIDEO):

Candidatul ARD pentru functia de deputat in Colegiul 2 Baia Mare s-a prezentat la Sectia de Votare nr 48 de la Biblioteca „Petre Dulfu” din Baia Mare pentru a vota. Ovidiu Talpos alaturi de sotia acestuia au votat pentru un viitor mai bun si pentru o Romanie mai puternica, „pentru o viata mai buna pentru o schimbare in Guvern pentru un viitor mai luminos pentru noi si pentru copiii nostri”

Ora 7.00: In judetul Maramures vor fi deschise 428 de sectii de vot in cele 10 Colegii – 7 pentru deputati si 3 pentru senatori.

53 de candidati se vor lupta pentru un post de parlamentar, dintre acestia 18 candidaturi fiind inregistrate pentru functia de senator, iar restul de 35 pentru functia de deputat. Prezenta partiala la vot va fi anuntata de patru ori in ziua scrutinului: la orele 11.30, 15.30, 19.30 si 20.30.

La ora 07.00 toate sectiile de votare din Maramures s-au deschis. Nu sunt drumuri inszapezite si nu sunt probleme cu alimentarea cu energie electrica.

Preşedintele birourilor electorale al secţiei de votare, în prezenţa celorlalţi membri au verificat, în această dimineaţă la ora 6.00 urnele; listele electorale; buletinele de vot; ştampilele şi celelalte materiale electorale necesare desfăşurării procesului electoral, iar mai apoi a închis şi sigilat urnele, aplicând ştampila de control a secţiei de votare. Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 26 Maramureş, Maria Codrea, a declarat că la ora 7.00 a început procesul electoral (votarea) în toate cele 428 secţii de votare constituite la alegerile parlamentare din judeţ. (Purtător de cuvânt BEJ,Dan Bucă)

ActualMM.ro va tine la curent cu desfasurarea procesul electoral pe intreaga zi.

 

VEZI AICI SISTEMUL DE ALOCARE A MANDATELOR DE PARLAMENTAR

 

VEZI AICI IN CE TARA S-AU DESCHIS PRIMA DATA SECTIILE DE VOT

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA