AcasăActualitateSocialPARLAMENTARE 2012: Sectiile de votare vor fi pazite de 1500 de politisti,...

PARLAMENTARE 2012: Sectiile de votare vor fi pazite de 1500 de politisti, jandarmi si angajati ISU

spot_img

DISTRIBUIȚI

În zilele de 7, 8 şi 9 decembrie peste 1500 de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor acţiona pentru desfăşurarea în condiţii optime a alegerilor parlamentare în judeţul Maramureş. În acest scop, structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor asigura în aceste zile paza locaţiilor în care se află depozitate materialele necesare votării şi a secţiilor de votare. Toate secţiile de votare sunt verificate de către poliţişti şi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă atât din punct de vedere al riscului de efracţie cât şi al dotării spaţiilor cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea producerii de evenimente rutiere.

Vă informăm că doar misiunile de pază stabilite pe raza circumscripţiei electorale judeţene Maramureş vizează 428 secţii de votare, din care 169 sunt repartizate poliţiei, 135 jandarmilor, 23 situaţiilor de urgenţă şi 85 poliţiei de frontieră. Numărului total al acestora li se adaugă încă 76 locaţii care au fost stabilite pentru păstrarea buletinelor de vot până în preziua votării.

În acelaşi scop, semnalările având ca obiect incidente electorale, vor fi preluate imediat şi repartizate pentru soluţionare, cu respectarea principiilor competenţei materiale şi teritoriale, celor 19 echipe special constituite în acest scop pe raza întregului judeţ cât şi rezervelor de intervenţie stabilite pentru situaţiile de excepţie.

Centrul de Comunicare Judeţean asigură facilitarea accesului la informaţii publice a reprezentanţilor mass-media şi informarea corectă a cetăţenilor în preziua şi ziua alegerilor pentru Parlamentul României. Din Centrul de Comunicare Judeţean fac parte purtătorii de cuvânt din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi situaţii de urgenţă cât şi comunicatorul Instituţiei Prefectului.

Campania „Tu decizi! Votează legal a ajuns aproape de final. În cadrul activităţilor desfăşurate pe timpul campaniei, au fost postate aproximativ 1200 de afişe şi au fost distribuite aproape 9500 de pliante, de către toate structurile teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv: prefectură, poliţie, jandarmerie, situaţii de urgenţă şi poliţie de frontieră. Participanţii la activităţi au informat cetăţenii cu privire la sancţiunile pe care le riscă în cazul în care nu respectă legislaţia electorală.

În zilele premergătoare scrutinului electoral, călătorii care pornesc din Gara CFR Baia Mare primesc la achiziţionarea biletului şi pliantul campaniei.

Precizăm câteva prevederi ale Legii 35/2008 care reglementează modul de desfăşurare a votării în data de 09 decembrie:

Art. 41 alin 12

În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi şi de delegaţii şi observatorii acreditaţi, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

Art. 42 alin. 5

Alegătorii care fac dovada cu actul de identitate că domiciliază în zona arondată secţiei de votare respective şi au fost omişi din copia de pe lista electorală permanentă pot vota la acea secţie de votare doar pe baza a actului de identitate, fiind înscrişi în lista electorală suplimentară.

Art. 42 alin. 10

La cererea alegătorului, în cazul în care acesta a aplicat greşit ştampila cu menţiunea „VOTAT”, dar nu a introdus buletinul în urnă, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare îi poate elibera, numai o singură dată, un nou buletin, reţinând şi anulând buletinul de vot iniţial şi făcând menţiunea corespunzătoare în procesul-verbal al operaţiunilor de votare.

Art. 42 alin. 20

Prezenţa oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă.

Mulţumim mass-mediei locale pentru sprijinul acordat pe toată perioada desfăşurării campaniei de informare a publicului Tu decizi! Votează legal!”

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA