AcasăEvenimentHaiducul Nicoara Mihali a fost prins de politie in zona "Balastina-Salhoi". Era...

Haiducul Nicoara Mihali a fost prins de politie in zona „Balastina-Salhoi”. Era urmarit national din 22 octombrie 2012

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto: infomm.ro

Urmărit naţional depistat la Borşa

În urma activităţilor de cercetare şi investigare desfăşurate de poliţişti, a fost depistat, în locul numit „Balasina – Salhoi”, la 30 de km de centrul oraşului Borşa, Mihali Nicoara, de 26 de ani, din Borşa, pe numele căruia Judecătoria Vişeu de Sus emisese în lipsă, în 22 octombrie 2012, un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Maramureş.

Cum a fost prins?

Din informatiile noastre s-a mers la „pont”. Doi anchetatori au urcat in munte in miez de noapte stiind ca nu este inarmat. Nu a opus rezistenta, pentru ca a fost luat prin surprindere. Dormea dus. Au reusit sa il imobilizeze si sa il aduca la Borsa. De acolo a fost preluat echipajele mascatilor si a fost adus in Baia Mare. Acum ramane intrebarea: cine il ajuta cu mancarea si cum a reusit sa petreaca o iarna intreaga in conditii extrem de vitrege intr-o zona izolata?

Ce a facut Nicoara Mihali? (octombrie 2012)

Poliţia Borşa a fost sesizată prin  Serviciul unic apeluri urgenţe, 112, despre faptul că, la un local de alimentaţie publică, din localitate, are loc un scandal. La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti, care din primele verificări au constatat următoarele:  În noaptea de 20/21 octombrie, în local a avut loc o petrecere. În jurul orelor 01,30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a izbucnit un conflict spontan, între doi bărbaţi de 20 şi 25 de ani (D.M. şi N.M.)  şi un tânăr de 19 ani, scandal care a continuat pe trotuarul din faţa localului. Bărbatul de 20 de ani, s-a urcat la volanul unui autoturism ( în autoturism s-a urcat şi bărbatul de 25 de ani), şi l-a acroşat pe cel de 19 ani, a distrus uşa de acces al localului şi a demarat în trombă. Cei doi bărbaţi au plecat de la faţa locului, înainte de sosirea poliţiştilor. Victima a fost transportată şi internată în spital.

În timpul efectuării cercetării, la faţa locului a apărut un autoturism. Din autoturism au coborât trei bărbaţi ( G.T., A.T. şi G.T)  care au ameninţat cu acte de violenţă şi au intenţionat să agreseze persoanele aflate la faţa locului. Unul dintre ei era înarmat cu un topor, ceilalţi doi cu câte un motofierăstrău (din care unul în funcţiune). Cei trei bărbaţi au fost somaţi de poliţiştii de siguranţă publică, care asigurau paza locului faptei, să înceteze şi să predea obiectele respective, moment în care aceştia, au abandonat cele două motofierăstraie, fugind pe străzile adiacente, fără să poată fi prinşi. Cele două motofierăstraie, precum şi alte mijloace de probă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

In luna august 2009 – focuri de arma din Borsa. Masina mascatilor lovita de masina lui Mihali

Mai multe focuri de arma s-au auzit in jurul orei 13.00, in centrul orasului Borsa, dinspre o masina a Politiei in care se aflau mascati si care se pare ca era in urmarirea unui autoturism de teren care gonea in directia Baia Mare. Gloantele au suierat in plina zi, in centrul Borsei, astfel incat oamenii, in panica, au inceput sa tipe si sa fuga care incotro. Potrivit martorilor incidentului, soferul din Jeep ar fi atacat masina politiei, pe care se pare ca a incercat sa o blocheze. Oamenii legii au deschis focul, iar in vreme ce unii martorii au spus ca nu a existat niciun avertisment, ci s-a tras direct inspre masina atacatorului, altii au spus ca persoana de la volan a fost somata, dar ca a ignorat total politistii, fiind preocupata sa scape. Au urmat momente de spaima pentru ceilalti soferi aflati in trafic, dar si pentru trecatori, acestia spunand ca gloantele efectiv au suierat pe langa ei. Soferul aflat in masina de teren, identificat ca fiind Nicoara Mihali zis Bandris – un scandalagiu notoriu in Borsa, a reusit sa scape, iar la aceasta ora este dat in urmarie, fiind cautat de fortele de interventie ale MAI. Echipajul de politie, aflat in trafic, a observat pe sensul opus o masina de teren, fara numere de inmatriculare, condusa de Nicoara Mihali, de 22 de ani, unul dintre suspectii in dosarul traficului cu utilaje furate din strainatate. Potrivit IPJ Maramures, la vederea masinii de politie, tanarul a incetinit masina, de parca ar fi vrut sa opreasca, apoi brusc a accelerat si a izbit de trei ori duba in care se aflau membrii DPIR. Echipajul de politie, aflat in trafic, a observat pe sensul opus o masina de teren, fara numere de inmatriculare, condusa de Nicoara Mihali, de 22 de ani, unul dintre suspectii in dosarul traficului cu utilaje furate din strainatate. Potrivit IPJ Maramures, la vederea masinii de politie, tanarul a incetinit masina, de parca ar fi vrut sa opreasca, apoi brusc a accelerat si a izbit de trei ori duba in care se aflau membrii DPIR.

Unde a stat ascuns haiducul Mihali? Stancariile Salhoi Zambroslavele

Localizare
Obiectivul este situat în localitatea Borşa, are suprafaţă de 1 ha.

Categorie
Rezervaţie naturală, categoria a III-a UICN

Scop
Scopul principal al ariei naturale protejate este cel de conservare a diversităţii biologice.

Descriere

Rezervatia cuprinde stâncăriile Sâlhoi si două staţiuni cu populatie de lingurea –Cochlearia pyrenaica var. borzaeana, situate pe malul drept al Văii Măguriţei caracterizata prin bolovănişuri de calcare eocene provenite din stâncile din amonte. (sursa: text si foto www.muntiimaramuresului.ro)

 

CITESTE AICI DETALII DESPRE CAZ

CITESTE AICI CINE SUNT CEI IMPLICATI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA