AcasăActualitateSocialLuni, 25 iunie 2012, începe evaluarea națională pentru elevii de clasa a...

Luni, 25 iunie 2012, începe evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Luni incepe prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, proba scrisa la limba si literatura romana. 190.291 de elevi sunt asteptati la ora 09.00 in 4.516 de scoli, pentru sustinerea probei.
Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.
Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc in dimineata zilei de 25 iunie.

Dupa finalizarea fiecarei probe scrise a evaluarii nationale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro), varianta de subiecte extrasa si baremul de evaluare si de notare pentru disciplina corespunzatoare.

Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru nr. 5219/29.08.2011 care prevede obligatia comisiilor judetene de organizare a evaluarii nationale de a asigura camere de supraveghere video functionale in salile de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele.

Profesorii evaluatori sunt cadre didactice avand ca specialitate una din disciplinele care se evalueaza in examen, care nu au rude sau afini pana la gradul al IV-lea printre candidatii care participa la respectiva sesiune a Evaluarii Nationale, selectionati din alte unitati scolare decat cele din care provin candidatii arondati centrelor.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Evaluarea nationala la clasa a VIII-a va continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, respectiv miercuri, 27 iunie, cu proba de matematica. Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie (pana la ora 14.00). In aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie si 1 iulie. Afisarea rezultatelor finale (dupa contestatii) va avea loc in data de 2 iulie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA