AcasăActualitate112ACCIDENT MORTAL ÎN MARAMUREȘ | Șoferul care l-a UCIS pe biciclist era...

ACCIDENT MORTAL ÎN MARAMUREȘ | Șoferul care l-a UCIS pe biciclist era beat-pulbere!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Noi informații legate de accidentul mortal petrecut aseară pe DJ 108E, între localitățile Lucăcești și Mireșu Mare, au fost publicate de colegii de la VasileDale.ro. Potrivit acestora, biciclistul spulberat de un șofer beat se numea Vasile Cristian și era din Lucăcești. Localnicii spun că era cel mai bun meșter fântânar din Țara Chioarului. Era un om harnic și nu a creat niciodată probleme. Nu era căsătorit și locuia singur după ce mama i-a decedat. În trecut a suferit o intervenție chirurgicală complexă pe inimă în străinătate. Avea 49 de ani.

Vasile Cristian – biciclistul decedat în accident/ Foto: Facebook.com

De cealaltă parte, șoferul care a urcat băut la volan se numește Vasile Bogdan și are 37 de ani. Locuia în Dăneștii Chioarului, sat vecin cu cel în care locuia victima. După producerea impactului, bărbatul nu a oprit la fața locului ci și-a continuat drumul. Un alt șofer l-a urmărit peste 5 km. În tot acest timp, șoferul care îl urmărea pe fugar era pe telefon cu Serviciul 112 și cu polițiștii. La intrare în satul Pribilești (comuna Satulung) șoferul fugar a intrat cu mașina pe un câmp. Acolo a fost prins de polițiști. Testat fiind, etilotestul a indicat 1.12 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost readus la fața locului pentru ca echipa de criminaliști să efectueze cercetarea locului faptei iar apoi a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vasile Bogdan – șoferul beat care a provocat accidentul mortal/ Foto: Facebook.com

Șoferul vinovat este acuzat de trei infracțiuni: cidere din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Șoferul după audieri a fost reținut pentru 24 de ore și a fost depus în arestul IPJ Maramureș. El va fi prezentat judecatorilor pentru arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ce spune Poliția

La data de 4 octombrie, în jurul orei 20.00, polițiștii din Șomcuta Mare au intervenit la un accident rutier produs pe D.J. Conducătorul auto, bănuit de accidentarea mortală a unui biciclist în vârstă de 49 de ani din Lucăcești, a fost identificat de polițiștii din Șomcuta Mare, după ce acesta ar fi părăsit locul accidentului. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

Sursa: VasileDale.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA