AcasăEvenimentBILANT TRAGIC - In 2012, in Maramures 26 de oameni si-au pierdut...

BILANT TRAGIC – In 2012, in Maramures 26 de oameni si-au pierdut viata in cele 177 de accidente grave de circulatie

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 26-28.11.2012 au loc la nivel naţional, acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în contextul în care analiza asupra dinamicii acestora impune asemenea măsuri. În judeţul Maramureş, în perioada 01.01.2012 – 21.11.2012 s-au înregistrat 177 accidente de circulaţie grave în urma cărora 26 de persoane şi-au pierdut viaţa. De asemenea 162 de persoane au fost rănite grav. Principala cauză generatoare de accidente rutiere este nerespectarea regimului legal de viteză, sub cele două forme de manifestare: viteza excesivă şi viteza neadaptată la condiţiile de drum. Din această cauză s-au produs în acest an 33 de accidente, soldate cu 3 morţi. A doua cauză o reprezintă indisciplina pietonilor, în special traversarea neregulamentară a drumului public.

În acest context, în derularea acţiunilor de prevenire a accidentelor rutiere grave au fost implicaţi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi al Serviciului de Ordine Publică Maramureş.

În primele două zile de acţiuni, poliţiştii au aplicat 621 de sancţiuni contravenţionale din care 135 au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului de viteză şi 43 pietonilor pentru traversare neregulamentară. În cadrul acţiunilor au mai fost sancţionaţi cei care nu au respectat prevederile legale privind acordarea priorităţii, efectuarea depăşirii, cei care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi cei care nu purtau centura de siguranţă. De asemenea au fost reţinute 27 de permise de conducere, cele mai multe pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acţiunii ALEGE VIAŢA! este de aproximativ 100.000 lei.

Poliţiştii vor acţiona şi astăzi pentru reducerea riscului rutier.


VEZI AICI UN GRAV ACCIDENT DE CIRCULATIE PRODUS PE DN1C. BILANTUL: 3 morti si 20 de raniti

 

VEZI AICI UN GRAV ACCIDENT DE CIRCULATIE PRODUS PE DN1C: BILANTUL: 2 politisti si-au pierdut viata si un altul a fost ranit

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA