AcasăEvenimentSportEURO 2016 - Portugalia este prima finalistă după ce a învins Țara...

EURO 2016 – Portugalia este prima finalistă după ce a învins Țara Galilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

EURO 2016 Portugalia este prima finalistă de la Euro 2016. Lusitanii au învins Ţara Galilor cu 2-0, după reuşitele lui Ronaldo şi Nani.
EURO 2016 Portugalia s-a calificat din nou într-o finală europeană după o pauză de 12 ani. Oamenii lui Fernando Santos au avut însă mari probleme în prima parte a duelului cu Ţara Galilor. Gareth Bale a ratat două şanse de gol. Dincolo, Ronaldo putea deschide scorul chiar înaintea pauzei, dar nu a găsit ţinta.

Starul portughez s-a revanşat în startul reprizei secunde. Joao Mario a centrat, iar Ronaldo a plutit în aer şi l-a executat pe portarul galez. La faza următoare, Nani a deviat în poartă un şut al lui Ronaldo şi ecuaţia calificării era ca şi rezolvată. Lusitanii puteau chiar majora scorul, însă Hennesey a intervenit salvator după un şut al lui Danilo. Galezii au mai fost periculoşi doar prin Bale, dar tabela a rămas neschimbată. Portugalia a câştigat cu 2 – 0 şi va juca finala de pe 10 iulie cu Franţa sau cu Germania (joi, ora 22:00, pe ProTV).
Portugalia (4-3-1-2): Rui Patricio – Guerreiro, Fonte, B. Alves, Cedric – Adrien Silva, Danilo, Joao Mario – Renato Sanches – Cr. Ronaldo, Nani
Antrenor: Fernando Santos
Rezerve: R. Carvalho, Moutinho, Eder, Vieirinha, Anthony Lopes, Andre Gomes, Rafa Silva, Eliseu, Quaresma, Eduardo
Țara Galilor (5-3-2): Hennessey – Gunter, Chester, Collins, A. Williams, N. Taylor – Allen, Ledley, King – Robson-Kanu, Bale
Antrenor: Chirs Coleman
Rezerve: F. Williams, G. Williams, Edwards, Richards, Cotterill, Vokes, J. Williams, Ward, Vaughan, Church
Cristiano Ronaldo a devenit, la această ediţie de Euro, primul jucător din istorie care să înscrie la patru turnee diferite de Campionat European. Astăzi, contra Ţării Galilor, în semifinale, starul portughez a marcat pentru a 9-a oară la Euro şi a devenit golgheterul all-time al competiţiei.
După două meciuri mai puţin reuşite în optimi şi sferturi, Ronaldo a revenit cu gol şi assist pentru lusitani. Golul marcat în minutul 50 este unul pentru istorie, CR7 egalând recordul all-time de la Euro, deţinut până azi de Platini: 9 reuşite. Cei doi par în acest moment siguri de primele două poziţii în ierarhie, în condiţiile în care pe locul trei se află un jucător retras din activitate, Alan Shearer, atacantul englez care a scris istorie la mijlocul anilor 90.
Totodată, prin golul de azi, Ronaldo devine primul jucător din ultimii 50 de ani care să marcheze în două semifinale de Euro. Prin prezenţa sa pe teren în această seară, la Lyon, atacantul lusitan a bifat a treia prezenţă în „careul de aşi” al competiţiei.
20 de partide are Ronaldo la Euro, fiind lider detaşat la acest capitol. Fundaşului francez Lilian Thuram şi portarul olandez Edwin Van der Sar au doar 16 prezenţe. La 31 de ani, Ronaldo participă la al patrulea său Campionat European.
Vedeta lui Real Madrid a depăşit de curând şi recordul de selecţii pentru naţionala Portugaliei – 132 de meciuri, depăşindu-l pe Luis Figo. El a debutat la prima reprezentativă când avea 18 ani, pe 20 august 2003, în meciul amical Portugalia – Kazahstan (1-0).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA