AcasăActualitate112BAIA SPRIE | Doi puștani din Baia Mare au dat spargerea cu...

BAIA SPRIE | Doi puștani din Baia Mare au dat spargerea cu toporul într-o bisericuță de lemn, au crăpat ușile și au furat toți banii din cutia milei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi minori au dat spargerea într-o bisericuță de lemn din Baia Sprie, în noaptea de 21 spre 22 octombrie. Înarmați cu topoare, puștanii au dat buzna în lăcașul de cult spărgând ușile, apoi au dat iama în cutia milei, de unde au furat aproximativ 2.000 de lei.

Conform purtătorului de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, cei doi au spart prima dată o anexă din curtea bisericii, de unde au făcut rost de topoare.

În cursul nopții trecute în jurul orei 2.00 un grup de indivizi au intrat prin efracție la Biserica cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din orașul Baia Sprie. Inițial aceștia au spart o anexă de depozitare de unde au luat un topor cu care au spart ușile de la biserică și au distrus mai multe bunuri din incinta bisericii, în special cutia milei de la toate icoanele, căutând bani.

Menționez că sfântul altar nu a fost atins sau alte icoane nu au fost profanate, dar biserica în sine este un lăcaș sfânt și a fost profanat pentru că a fost deranjat foarte mult. Au fost foarte multe pagube materiale. Estimăm că s-au furat aproximativ 2.000 de lei din cutia milelor iar pagubele materiale sunt în curs de evaluare, foarte multe obiecte de mobilier și uși au fost sparte și distruse” a declarat pentru www.vasiledale.ro, preot. Emil Andrei Pop, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Jefuitorii de 16 și 17 ani, prinși de Poliție

Urmare a activităților de cercetare desfășurate de polițiștii din Baia Sprie, privind comiterea furtului calificat în data de 21 octombrie a.c. dintr-o biserică situată în oraș, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate ca fiind doi tineri de 16 și 17 ani din Baia Mare. Polițiștii au probat activitatea infracțională a celor doi, fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a ambelor persoane.

O parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat. Aceștia au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

ActualmM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA