AcasăMARAMURESUL ISTORICBAC 2012. Ministrul Liviu Pop: Elevii copiază și la examenele la care...

BAC 2012. Ministrul Liviu Pop: Elevii copiază și la examenele la care nu pot fi respinși!

spot_img

DISTRIBUIȚI

„Este inexplicabil cum un elev care se prezinta la un examen la care nu poate fi respins utilizeaza totusi asemenea tehnici” de copiere, a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, dupa ce ministerul a anuntat ca 19 elevi au fost eliminati din examenele orale de limba romana ale Bacalaureatului 2012 pentru ca au incercat sa copieze. „Probele de foc cu adevarat incep in saptamana 2-6 iulie” la probele scrise, a sustinut Liviu Pop.

„Este prematur sa fac o analiza a rezultatelor Bacalaureatului”, a declarat pentru Realitatea TV Liviu Pop, dupa incheierea examenelor orale de Limba romana. In ce priveste prezenta camerelor de supraveghere la probele scrise, ministrul interimar a declarat ca, „spre deosebire de anul trecut cand nu au fost asigurate peste tot aceste camere, MECTS a asigurat acum camere in toate unitatile de invatamant in care urmeaza sa se desfasoare bacalaureatul, deci avem o egalitate de supraveghere”.

Referitor la nivelul de pregatire al elevilor, „nu va pot spune daca acesti elevi sunt mai bine pregatiti ca anul trecut; vom vedea la finalul bacalaureatului”. „Ministerul Educatiei nu si-a propus o tinta la care sa ajunga procentul de absolventi care sustin bacalaureatul, ne dorim doar ca bacalaureatul sa fie corect si sa nu avem derapaje”, a continuat Liviu Marian Pop.

Ministrul interimar a precizat ca ancheta asupra bacalaureatului olimpicilor si a sportivilor este in desfasurare si a anuntat ca a „extins-o pe ultimii 3 ani de zile”. Un termen „optimist” de finalizare a anchetei „ar fi in 15-20 de zile”, a sustinut Pop.

In ce priveste modalitatea de organizare a bacalaureatului de anul viitor, ministrul interimar al Educatiei a precizat ca saptamana aceasta a avut o prima intalnire cu reprezentantii liceenilor de clasa a XI-a din Bucuresti, iar saptamana viitoare va avea o noua consultare cu reprezentantii elevilor, ai parintilor si ai profesorilor. „Daca va fi luata o decizie, ea va fi luata nu mai tarziu de 22 iunie 2012”, a anuntat Liviu Marian Pop.

Vineri, 15 iunie, s-a incheiat prima saptamana a Bacalaureatului 2012 in care absolventii de liceu au sustinut examenele orale de Limba romana si de Limba materna. O centralizare a Ministerului Educatiei arata ca, din totalul candidatilor inscrisi, 19.021 (11,91%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 40.157 (25,15%) au obtinut certificatul de utilizator avansat, iar 96.973 (60,74%) cel de utilizator experimentat.

De asemenea, 19 elevi (0,01%) au fost eliminati din examen pentru tentative de frauda, informeaza MECTS.

Amintim ca rezultatul obtinut de fiecare elev la examenul oral de limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national, adica: mediu, avansat si experimentat.

Calendarul examenului de Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
13-15 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
18-22 iunie Evaluarea competentelor digitale – proba D
25-27 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
25 iunie proba de intelegere a unui text audiat, urmata de proba scrisa
26-27 iunie proba orala

2 iulie Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa
3 iulie Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
4 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)
6 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)
8 iulie Afisarea rezultatelor
9 iulie Depunerea contestatiilor (orele 08:00 – 12:00)
10-12 iulie Rezolvarea contestatiilor
13 iulie Afisarea rezultatelor finale

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA