AcasăEvenimentREACȚIE ȘOCANTĂ A PREȘEDINTEI COMPLETULUI CARE JUDECĂ DOSARUL CHERECHEȘ - Judecătoarea Monica...

REACȚIE ȘOCANTĂ A PREȘEDINTEI COMPLETULUI CARE JUDECĂ DOSARUL CHERECHEȘ – Judecătoarea Monica Șortan a luat în râs situația medicală a primarului Cătălin Cherecheș, internat la terapie intensivă după ce a suferit un preinfarct

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ce credibilitate și moralitate mai are un judecător care RÂDE de starea de sănătate a unui om pe care îl judecă? Aceasta este întrebarea la care așteptăm un răspuns oficial.

Una dintre cele mai apreciate avocate din România, Andreea Pelinari din Baroul București, care a intrat în dosarul primarului Cătălin Cherecheș în faza de apel, a vorbit public despre reacția complet imorală a completului de judecată de la Curtea de Apel Cluj, care trebuie să se pronunțe în dosarul primarului Cătălin Cherecheș.

Primarul din Baia Mare a fost internat în 14 septembrie în cadrul unității de terapie intensivă boli coronariene din secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din municipiu, în urma unui preinfarct suferit în timp ce mergea spre Cluj, unde avea termen la Curtea de Apel.

După 10 ani în care a fost cercetat în diverse dosare instrumentate de DNA Cluj și purtat prin tribunale pentru a-și dovedi nevinovăția, nu poate fi o surpriză că stresul și oboseala și-au pus amprenta asupra stării sale de sănătate. Indiferent de aceste aspecte, o instanță de judecată, judecătorii, nu ar trebui să își permită, din punct de vedere moral, etic, să ia în derâdere, în ședințe publice, starea de sănătate a celor a căror soartă urmează să o decidă.

România este cu adevărat țara tuturor posibilităților însă, iar instanța unde ar trebui să troneze justiția nu face notă discordantă de la modul în care funcționează Statul Român. La termenul din 14 septembrie de la Cluj, unde a ajuns doar soția primarului Cătălin Cherecheș cu acte doveditoare privind urgența medicală care a intervenit și din cauza căreia acesta nu a putut fi prezent, completul de judecată a luat în derâdere situația.

Președintele completului, judecătoarea Monica Șortan s-a hăhăit împreună cu procurorul DNA Cluj. Dacă în cazul celui din urmă nu ne mai miră astfel de reacții, DNA Cluj hăituindu-l cu disperare pe Cătălin Cherecheș de mai bine de 10 ani, în multiple dosare care au picat pe rând din lipsă de dovezi, modul în care a reacționat un judecător care se presupune că ar trebui să fie echidistant, este de-a dreptul șocant. Cu atât mai mult cu cât starea de sănătate a primarului se confirmă cu documente medicale care atestă că acesta a suferit un preinfarct și necesită monitorizare.

Credibilitatea sistemului juridic este, din păcate, la fel de “mare” precum credibiilitatea pe care o mai au politicienii români. Ce moralitate mai are în acest caz, unde este etica judecătoarei care a luat în derâdere starea de sănătate a omului pe care îl judecă și în cazul căreia trebuie să dea o sentință? La această întrebare așteptăm un răspuns oficial, un punct de vedere din partea doamnei judecător.

Pentru ziarul Clujust.ro, avocata Andreea Pelinari din Baroul București s-a declarat șocată de reacția completului de judecată și a procurorului DNA în cazul primarului Cătălin Cherecheș.

Domnul Cherecheș a suferit un infarct în drum spre instanță în mașină cu soția. Presiunile la care a fost supus acest om în ultimii 5 ani, prin tot ce se întâmplă în această speță, au fost inimaginabile, iar dumnealui probabil azi a clacat. Faptul că ne-am lovit de zâmbete și de ironii și de suspiciuni care ar plana asupra acestui diagnostic, ne-a uimit. Nouă, ca profesioniști, nu ni s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, să fie pusă la îndoială credibilitatea noastră, a profesioniștilor, a medicilor, ș.a.m.d. Ne pare rău să constatăm că justiția este pusă sub semnul întrebării în această speță, dar nici umanitate și nici empatie față de un om a cărui soartă medicală nu se știe. Nu știm exact ce se va întâmpla“.

Citiți declarațiile integrale ale avocatei primarului Cherecheș AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA