AcasăEvenimentSportEURO 2012. Surprize în Grupa A. Cehia si Grecia, primele echipe calificate...

EURO 2012. Surprize în Grupa A. Cehia si Grecia, primele echipe calificate in sferturi. Rusia și Polonia părăsesc rușinos competiția!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Echipele nationale ale Cehiei si Greciei sunt primele reprezentative calificate in faza sferturilor de finala de la Euro 2012.
Inaintea ultimelor meciuri din Grupa A, Cehia si Grecia porneau cu sansa a doua la calificare.
Cehii au intalnit, la Wrloclaw, una dintre cele doua gazde – Polonia. Polonezii veneau dupa doua remize si trebuiau sa castige ultima partida pentru a se califica mai departe. Numai ca trupa lui Michal Bilek s-a opus, Jiracek marcand golul victoriei cu Polonia in repriza secunda.
Grecii stateau si mai prost decat cehii inaintea ultimului meci. Aveau un singur punct si intalneau marea favorita, Rusia.
Echipa lui Fernando Santos a reusit insa un joc tactic perfect, cu un gol marcat pe contraatac si, apoi, cu o defensiva ermetica, obtinand o victorie si o calificare pe are putini le visau.
Cehia a terminat Grupa A pe prima pozitie, cu 6 puncte, Grecia pe locul secund, cu 4 puncte iar Rusia, cu acelasi numar de puncte, s-a oprit pe 3 si pleaca acasa. Gazdele poloneze sunt ultimele in grupa cu numai doua puncte.

Meciul 17. Grecia, victorie de zile mari cu Rusia
Grecia, campioana europeana din 2004, a obtinut o victorie de zile mari in ultimul meci din grupe la Euro 2012, trecand cu scorul de 1-0 de Rusia. In urma acestui rezultat, elenii au trecut in sferturile de finala.

Inaintea partidelor de sambata seara, grecii erau cotati cu ultima sansa de a iesi din Grupa A, avand numai un punct dupa doua etape. De cealalta parte, rusii erau marii favoriti, multi vazand trupa lui Advocaat ajungand macar in semifinalele turneului final.

In teren, lucrurile au stat chiar asa. In prima repriza Rusia a dominat teritorial si a avut marile ocazie, in timp ce grecii au stat „la cutie”, mai atenti sa nu primeasca gol decat sa marcheze, desi ei erau cei care avea nevoie de toate punctele puse in joc.

Rusii isi pot reprosa ocaziile mari irosite de Arshavin, Kerzhakov sau Dzagoev din cauza lipsei de concentrare la finalizare.

Grecia a dat lovitura in prelungirile primei reprize, atunci cand Karagounis a profitat de o gafa a defensivei ruse, a patruns in careu si l-a executat pe Malafeev cu un sut plasat excelent.

In repriza a doua, elenii au aratat mult mai bine, profitand poate si de spatiile mari lasate in defensiva de adversari.

Karagounis ar fi trebuit sa obtina un penalti in minutul 60, dupa ce a fost faultat in careul rus, insa arbitrul a inchis ochii la acea faza, acordandu-i chiar „galben” grecului pentru simulare. 10 minute mai tarziu, Tzavellas a izbit bara portii lui Malafeev din lovitura libera.

Rusii au fost neasteptat de apatici si previzibili, desi Advocaat a trimis in partea secunda 3 varfuri de atac in teren. Singura ocazie adevarata a lor a fost irosita de pustiul Dzagoev, care a trimis cu capul la o palma de bara. Rusia pierde meciul cu Grecia si pierde si calificarea in faza eliminatorie.

Meciul 18. Cehia, victorie decisiva cu Polonia
Nationala Cehiei s-a calificat, sambata, in sferturile de finala ale Campionatului European, dupa ce s-a impus, scor 1-0, in fata reprezentativei Poloniei, una dintre cele doua tari gazda.

Obligati sa invinga pentru a se califica in sferturile de finala, polonezii au inceput partida in ofensiva, ratand prima mare ocazie in minutul 10, cand Lewandowski a sutat pe langa poarta din pozitie favorabila.

Dupa cateva atacuri neconvingatoare ale gazdelor, cehii au echilibrat meciul in finalul reprizei, insa tabela a ramas nemodificata pana la fluierul care a trimis cele doua formatii la cabine.

Dupa pauza, a venit randul elevilor lui Michal Bilek sa ameninte careul advers, in minutul 64 avand loc prima mare ocazie a cehilor, Tyton respingand cu un reflex de zile mari o un balon trimis de Sivok din sapte metri.

Unicul gol al partidei de la Wroclaw a fost inscris in minutul 72 de Jiracek, la capatul unui contraatac excelent orchestrat de Hubschman si Milan Baros. In prelungiri, polonezii au ratat o buna ocazie de scorul.

In urma acestei victorii, Cehia a obtinut calificarea in sferturile de finala din postura de castigatoare a Grupei A, profitand de infrangerea surprinzatoare suferita de Rusia in fata Greciei, care a ocupat pozitia secunda. Polonia este eliminata de la turneul final, alaturi de Rusia care, in pofida faptului ca era considerata favorita grupei, isi va face bagajele si va reveni la Moscova.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA