AcasăActualitatePoliticALEGERI 2016 - Față de campania electorală din 2012, numărul infracțiunilor constatate...

ALEGERI 2016 – Față de campania electorală din 2012, numărul infracțiunilor constatate a scăzut cu 76%

spot_img

DISTRIBUIȚI

Campania electorală pentru alegerile locale s-a desfășurat fără evenimente deosebite, iar numărul infracțiunilor constatate de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne a scăzut cu 76% față de campania similară din 2012.

„Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică necesar bunei desfășurări a campaniei electorale, structurile de ordine publică ale MAI au asigurat 1.285 de manifestări publice cu caracter electoral, organizate în 798 de localități, precum și în municipiul București. În toate aceste situații activitățile s-au desfășurat normal, fără evenimente deosebite”, a declarat Petre Tobă, la ședința Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, desfășurată la MAI.

Ministrul de Interne a precizat că, față de anul 2012, s-au înregistrat „diminuări considerabile din punct de vedere al incidentelor sesizate în legătură cu campania electorală”.

„Dacă ne raportăm la campania electorală aferentă alegerilor locale din anul 2012, am constatat o scădere de 62% a tuturor sesizărilor făcute în legătură cu procesul electoral. De asemenea, am constatat o scădere semnificativă, de aproximativ 76%, a tuturor infracțiunilor”, a declarat Tobă.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că, în urma cercetărilor, s-au dispus măsuri preventive față de șapte persoane — patru persoane pentru fapte de corupere a alegătorilor și față de alte trei pentru fapte comise cu violență în legătură cu activitățile electorale.

„Acest lucru s-a datorat pe de o parte prevederilor legislative, a bunei organizări, dar și a evaluărilor permanente. Precizez că au fost făcute evaluări zilnice la nivelul conducerii MAI cu privire la toate aspectele de interes operativ care priveau situații de risc pentru ordinea publică. Ne dorim ca acest climat de siguranță publică să se păstreze și în următoarele ore, până la încheierea campaniei electorale și până la finalizarea votului, astfel încât la finalul procesului electoral să constatăm cu toții că aceste alegeri au fost organizate ireproșabil, fără niciun fel de probleme deosebite”, a mai declarat Tobă.

agerpres.ro

foto arhivă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA