AcasăEvenimentSportJOCURILE EUROPENE - Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur României,...

JOCURILE EUROPENE – Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur României, la spadă individual. Tiberiu Dolniceanu, argint la sabie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Scrimera Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur delegației României la Jocurile Europene de la Baku, marți, după ce a învins-o pe rusoaica Iana Zvereva, cu 15-11, în finala probei individuale de spadă.

Finala a fost una deosebit de echilibrată, primele șapte tușe fiind duble (7-7). Spadasina română a preluat pentru prima oară conducerea, cu 8-7, dar Zvereva a revenit (8-8), iar apoi s-a desprins la 11-9. Ana-Maria Brânză s-a mobilizat exemplar în ultima repriză și a reușit șase tușe consecutive, câștigând medalia de aur.

România a obținut și o medalie de bronz în proba feminină de spadă, prin Simona Gherman, care a fost învinsă în semifinală de Zvereva, cu 15-8.

Ana-Maria Brânză (locul 2 în clasamentul FIE) trecuse în prima semifinală de Erika Kirpu (Estonia), cu 12-11, după ce a dispus în sferturi de finlandeza Catharina Kock cu scorul de 15-4, iar în optimi s-a impus în fața estonienei Katrina Lehis, cu 15-12. Brânză câștigase Grupei preliminară A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia) și Ewa Nelip (Polonia) și Dagmar Ciparova (Slovacia).

Simona Gherman (11 FIE) a dispus în sferturi de italianca Giulia Rizzi, cu 15-10, după 15-9 în primul tur cu Avital Marinuk (Israel) și 15-10 în optimi cu rusoaica Olga Kocineva. Zvereva a învins-o pe Gherman și în grupa preliminară, cu scorul de 5-3.

Argint pentru Dolniceanu la sabie

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie, marți, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a fost învins în finală de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-10.

Dolniceanu, numărul trei mondial, a fost condus cu 6-3, apoi a revenit și a condus cu 9-7. Iagodka a reușit patru tușe consecutive (11-9) și a avut inițiativa în continuare, câștigând cu 15-10.

În semifinale, Dolniceanu l-a învins pe italianul Luigi Miracco, scor 15-11, iar Iagodka trecuse de alt italian, Alberto Pellegrini, cu 15-11.

Dolniceanu a câștigat Grupa preliminară A, după un debut cu stângul în fața britanicului James Honeybone (4-5), în primul tur a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5, în optimi și-a luat revanșa în fața lui Honeybone, cu 15-10, iar în sferturi a dispus de rusul Boris Savici, cu 15-10.

România a cucerit trei medalii, marți, la scrimă, aur prin Ana-Maria Brânză și bronz prin Simona Gherman, la spadă, și argint prin Tibi Dolniceanu, la sabie.

Bilanțul delegației României a ajuns la nouă medalii, una de aur, patru de argint și patru de bronz. Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă. Argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu – 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu) și prin Tiberiu Dolniceanu la sabie. Medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA