AcasăEvenimentEchipaj SMURD la Borsa si platforma pentru elicoptere la Borsa, Sighetu Marmatiei...

Echipaj SMURD la Borsa si platforma pentru elicoptere la Borsa, Sighetu Marmatiei si Farcasa

spot_img

DISTRIBUIȚI

În oraşul Borşa ar putea funcţiona în curând un echipaj S.M.U.R.D. Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a promis că va sprijini acest demers, dacă autorităţile locale vor asigura condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii echipajului S.M.U.R.D.

La sfârşitul săptămânii trecute, dr. Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a efectuat o vizită la sediul I.S.U. Maramureş, împreună cu Anton Rohian, prefectul judeţului, senatorul Liviu Marian Pop şi dr. Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, unde au analizat, împreună cu col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş, probleme legate de funcţionarea echipajelor S.M.U.R.D. din judeţ.

După vizitarea sediului inspectoratului, a dispeceratului integrat şi a sediului S.M.U.R.D. Baia Mare, demnitarii s-au deplasat la Sighetu Marmaţiei, unde au vizitat sediul Detaşamentului de Pompieri din municipiul de pe Tisa. Cu aceeaşi ocazie, col. Pop a prezentat proiectul extinderii sediului S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei. La faţa locului au mai fost prezenţi Sorin Rednic, secretarul Primăriei Sighetu Marmaţiei, Sorin Vlaşin, consilier local, Petre Vlaşin, primarul comunei Vadu Izei, parlamentari şi alte personalităţi.

Vizita dr. Arafat a continuat la Vişeu de Sus, unde s-a ridicat problema operaţionalizării unui echipaj S.M.U.R.D. în cadrul Gărzii nr.2 de Intervenţie Borşa. Dr. Raed Arafat a promis că va sprijini acest demers, cu condiţia ca autorităţile locale să asigure condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii echipajului. Clădirea în care funcţionează în prezent Garda nr.2 de Intervenţie Borşa este necorespunzător, iar autorităţile locale din Borşa au fost de acord cu predarea către I.S.U. Maramureş a sediului fostei primării, unde au început deja lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare.

I.S.U. Maramureş are în dotare o autospecială pentru echipajul S.M.U.R.D. Borşa, iar paramedicii sunt pregătiţi să-şi înceapă activitatea. Totul depinde de modul în care autorităţile locale vor executa lucrările necesare amenajării sediului.

Tot în Borşa urmează să se amenajeze, în curând, o platformă de aterizare pentru elicopterele S.M.U.R.D., pentru a se putea interveni la orice oră din zi şi din noapte.  Toader Mihali, primarul oraşului, Ioan Sorin Timiş, viceprimarul şi deputatul Nuţu Fonta au promis că vor depune toate eforturile pentru finalizarea lucrărilor la sediul subunităţii, operaţionalizarea echipajului S.M.U.R.D. şi amenajarea platformei de aterizare pentru elicoptere.

Autorităţile locale din oraşul Vişeu de Sus, Sighetu Marmatiei şi din comuna Fărcaşa intenţionează, la rândul lor, să amenajeze câte o astfel de platformă, în viitorul apropiat, în localităţile respective. În acest sens, vineri 28.06.2013, un specialist trimis de către general de brigadă Dorel Grădinaru, inspectorul general  al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, se va deplasa în Borşa, Vişeu de Sus şi Fărcaşa, pentru a stabili locurile de amplasare şi detaliile tehnice legate de amenajarea platformelor de aterizare pentru elicoptere.

Acestea sunt necesare pentru reducerea timpilor de răspuns la urgenţe medicale. Dr. Raed Arafat a precizat că în prezent, Regiunea de Nord Vest este deservită de două elicoptere S.M.U.R.D., cu bazele în Târgu Mureş şi Arad, iar până în luna decembrie a acestui an, un al treilea elicopter va fi alocat pentru intervenţii în această zonă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA