AcasăActualitatePoliticÎMPOTRIVA LUI DRAGNEA - Victor Ponta a lansat un nou partid, o...

ÎMPOTRIVA LUI DRAGNEA – Victor Ponta a lansat un nou partid, o alternativă la actuala scena politică

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎMPOTRIVA LUI DRAGNEA Fostul lider PSD Victor Ponta a anunţat duminică un nou proiect politic alături de Sorin Câmpeanu şi de Daniel Constantin, fondator al partidului Pro România. 

Alături de aceștia, la eveniment au fost prezente și persoane din alte sfere politice.

Poate cea mai mare surpriză a fost prezența deputatului Valeriu Steriu, președintele executiv al PMP. Potrivit lui Victor Ponta, Steriu urmează să ia o decizie în privința colaborării cu Pro România.

A mai fost prezent fostul ministru pentru IMM-uri din Guvernul Grindeanu, Florin Jianu, cel care și-a dat demisia din Guvern în contextul scandalului OUG 13. A fost prezent fostul deputat PSD Mihai Sturzu, fost candidat PRU la parlamentare.

Dintre cele aproximativ 20 de persoane care au ținut să fie alături de Ponta s-au mai numărat foști membri ALDE și oameni de afaceri.

„Vrem sa fie un proiect politic altfel. (…) Ne-am despartit de forte politice care sunt asa cum le stiti. (…) Nu mai vreau CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care sa mimeze iubirea poporului. Vrem sa oferim ce nu exista in acest moment pe scena publica.(…)  Sunt multi oameni care au votat PNL sau alte partide politice si se intreaba, ca si mine, de ce nu exista opozitie.(…) Cei mai multi sunt cei care nu au votat deloc in decembrie.Am vrea sa oferim o alternativa la oferta politica de pe piata. (…) Nu ne-am propus sa rupem PSD. Nu am sunat niciun coleg din PSD. Faptul ca acum e confiscat de o persoana si un grup, sper sa se elibereze si ei. „, a susţinut Victor Ponta.

Fostul premier susţine că este pregătit pentru toate atacurile şi provocările care ar putea să-i apară în cale.

„Vrem sa facem politica altfel, sa ne folosim experienta si sa construim o societate echilibrata, in care nu se lupta pensionarii cu angajatii, cu multinationalele, cu Soros, ca sa ne ascundem incompetenta. Daca cineva face toate eforturile sa nu ne lansam inseamna ca facem ce trebuie. Sunt convins ca de la acest nucleu de 3 oameni putem sa facem o politica altfel, de care Romania are nevoie. Ne pregatim de acuzatii, de tot felul de soparle.Serviciile, Soros, Maior, Kovesi nu ne-au sunat. Ne suna foarte multi oameni care activeaza sau au activat in PSD, ALDE si care ne spun ca sunt alaturi de noi.”, a completat Victor Ponta.

Dragnea, așteptat la cotitură

Mișcare lui Victor Ponta s-a focalizat pe ideea că oamenii care conduc acum Partidul Social Democrat se abat de la linia partidului, ca urmare Pro România nu va face nicio manevră în a lovi PSD, ci doar îi va critica pe liderii acuali.

Victor Ponta va încerca să arate că nu este în opoziție cu Partidul Social Democrat, ci doar cu conducerea acestuia. Practic este mai convenabil să iei tot PSD-ul decât să construiești de la zero un partid care să joace în aceeași ligă cu PSD. Presupune infrastructură, zeci de milioane de euro pentru chirii, salarii și alte lucruri, plus că este o muncă titanică să construiești organizație cu organizație.

Ca urmare, Victor Ponta așteaptă o catastrofă la PSD, adică fie vreo problemă în justiție pentru Liviu Dragnea, fie prăbușirea în sondaje, fie vreo criză economică, guvernamentală și convulsii în partid, astfel încât să vină ca soluție și să preia tot partidul, nu să se chinuie cu un partid nou, creat de la zero. Din acest motiv nu va ataca PSD, ci doar pe Liviu Dragnea și oamenii din jurul lui.

Prima dată, fostul premier a încercat să rupă PSD în interior, dar când a observat că Liviu Dragnea are mulți lideri în jurul lui, că există o unitate în conducerea formațiunii politice, a decis să meargă cu Pro România pentru a putea continua să exprime poziții critice și să se dezică de leadershipul PSD. Plus că refuzionarea celor două structuri creează și un efect de amplificare a mesajului pentru că lumea va avea senzația că social-democrații s-au împăcat și și-au reunit forțele.

În altă ordine de idei, este pentru a doua oară când Partidul Social Democrat are concurență pe stânga, prima fiind făcută de Geoană-Vanghelie, în timp ce, pe dreapta, PNL are concurență USR, iar mișcarea lui Victor Ponta creează astfel echilibru. Istoria a arătat că PSD a fost mereu unit.

În concluzie, Victor Ponta nu va lovi în PSD, nu va face nimic rău care să dăuneze partidului, ci doar va ataca conducerea actuală, așteptând ca o defecțiune internă a partidului sau o criză guvernamentală să-l îndepărteze pe Liviu Dragnea și astfel partidul să se întoarcă la fostul premier.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA