AcasăEvenimentSportA FOST MAI BINE CA ÎN 2011 – Cupa Mondială văzută de...

A FOST MAI BINE CA ÎN 2011 – Cupa Mondială văzută de ex-băimăreanul Mihai Macovei, căpitanul naționalei de rugby

spot_img

DISTRIBUIȚI

Căpitanul reprezentativei de rugby a României, Mihai Macovei, a declarat, într-un interviu acordat site-ului Federaţiei Române de Rugby, că a rămas cu un gust dulce-amar după participarea la Cupa Mondială.

Partea pozitivă este revenirea şi victoria din meciul cu Canada, în timp ce amară este înfrângerea în faţa Italiei.

„După Cupa Mondială am rămas cu un gust dulce-amar. Am început bine, cu două meciuri în care am întâlnit Franţa şi Irlanda şi în care am reuşit să ne facem jocul. Apoi, a urmat partida cu Canada, pe care am început-o mai slab, am reuşit însă să revenim şi să obţinem victoria, după care a urmat meciul cu Italia.

Îmi pare rău că nu am câştigat acest ultim meci, pentru că nu cred că ne vom mai întâlni prea curând cu o astfel de şansă. Per total cred că a fost o competiţie reuşită pentru noi, mult mai bună decât cea din 2011, când nu am reuşit să obţinem vreo victorie, iar meciurile ca nivel de joc au fost bune”, a afirmat Macovei.

Cel mai dificil moment pentru căpitanul României a fost să vadă din tribune meciul cu Italia, pentru care a fost suspendat. „Să ştii că e ultimul meci la Cupa Mondială şi poţi face un rezultat bun cu o echipă din Turneul celor 6 Naţiuni şi să nu poţi juca, e greu. Aşa a fost să fie, din păcate nu s-a putut face nimic cu acea suspendare, dacă la alte ţări se putea ridica, la noi nu a fost posibil. A fost cel mai greu meci pentru mine, pentru că nu puteam să îmi ajut colegii cu nimic, vedeam ce se întâmplă pe teren, dar eram neputincios în a-i ajuta”, a precizat Macovei.

Macovei s-a bucurat pentru faptul că a fost inclus în echipa săptămânii: „Înseamnă mult, e o răsplată a atâtor ani de muncă. Mă bucur că se vorbeşte despre România, asta contează până la urmă. (…) Toţi au vorbit frumos despre România, despre rugby-ul românesc şi mi-aş dori să se vorbească în continuare, nu doar o dată la patru ani. Trebuie să demonstrăm prin următoarele rezultate că am crescut ca joc, este o responsabilitate care revine echipei. Cupa Mondială a trecut, rămâne să vedem ce construim pentru viitor”.

Mihai Macovei a lăudat jocul liniei de treisferturi, prestaţia lui Paula Kinikinilau, „care a făcut o apărare bună şi atac, este un mare câştig pentru echipă”, însă a apreciat că României i-a lipsit un număr 10. „Grămada şi-a făcut ca de obicei treaba, însă nu mai este de ajuns în rugby-ul modern să joci doar pe grămadă. La această Cup[ Mondială, România a avut şi joc pe treisferturi, parcă s-au mai echilibrat un pic compartimentele, însă trebuie mult mai mult la nivel de troacari”, consideră Macovei.

Cea mai frumoasă amintire a sa la competiţia din Anglia a fost”meciul cu Canada, la egalitate cu meciul cu Irlanda, jucat pe Wembley în faţa la aproape 90.000 de spectatori. Ca sportiv e ceva incredibil să ai un asemenea public”.

Macovei a semnat recent cu Colomiers şi va debuta vineri în meciul cu Dax, mutarea aceasta fiind un pas înainte în cariera sa, cu obiectivul de a face pasul spre Top14, elita rugby-ului francez.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA