AcasăEveniment2xVIDEO - ActualMM.ro a participat la perchezitii - Descinderi in 14 locatii....

2xVIDEO – ActualMM.ro a participat la perchezitii – Descinderi in 14 locatii. Ucrainenii treceau Tisa cu tigarile. Doi suspecti retinuti

spot_img

DISTRIBUIȚI

ActualMM.ro a participat la descinderi

FILAJUL SUSPECTILOR

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în colaborare cu lucrători din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului DIICOT –  Biroul Teritorial Maramureş, efectuează mai multe percheziţii domiciliare, în diferite locaţii de pe raza judeţului Maramureş, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană. ActualMM.ro a participat la perchezitiile din Sighetu Marmatiei.

În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în colaborare cu lucrători din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi cu sprijinul de specialitatea al S.C.C.O. Maramureş, au declanşat o acţiune care vizează destructurarea unui grup infracţional constituit în vederea săvârşirii unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană. Percheziţiile sunt în curs de derulare, iar cercetările în cauză continuă. La finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Acţiune  de contrabandă a grupului infracţional este monitorizată încă din luna octombrie, 2012. Pe timpul monitorizării, membrii grupării infracţionale au reuşit să introducă în ţară o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană. Pe timpul monitprizării ITPF Sighetu Marmaţiei a beneficiat şi de sprijinul S.I.P.I. Maramureş şi S.C.C.O. Maramureş, se arată în comunicatul de presă al ITPF Sighetu Marmaţiei..

ACTUALIZARE 1

Zeci de politisti de frontiera si mascati au descins in gospodariile mai multor maramureseni suspectati de contrabanda cu tigari. Este vorba despre 14 perchezitii ; vizate sunt gospodariile din Sighetu Marmatiei si localitatile invecinate.
În această dimineață, începând cu ora 06.00, la nivelul ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat axat pe contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.
În prezent se desfășoară 14 percheziții în patru localități din Maramureș: Sighetu Marmației, Baia Sprie, Sat Șugatag și Crasna Vișeului. La această acțiune participă un efectiv de peste 40 de polițiști de frontieră.

ACTUALIZARE 2
Chiar in aceste momente oamenii legii urmeaza sa sparga usa unei locuinte din Sighetu Marmatiei, dupa ce proprietarii au refuzat sa deschida usa si sa se supuna perchezitiei.

ACTUALIZARE 3Noua persoane au fost duse la audieri
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în colaborare cu lucrători din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, efectuează mai multe percheziţii domiciliare, în diferite locaţii de pe raza judeţului Maramureş, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.
În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în colaborare cu lucrători din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi cu sprijinul de specialitatea al S.C.C.O. Maramureş, au declanşat o acţiune care vizează destructurarea unui grup infracţional constituit în vederea săvârşirii unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană. În prezent se desfăşoară 14 percheziţii în patru localităţi de pe raza judeţului Maramureş şi anume : Sighetu Marmaţiei, Baia Sprie, Sat Şugatag şi Crasna Vişeului.

„Încă din luna octombrie 2012, polițiști de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Maramureş, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracționale formată din peste 25 de persoane, cetățeni romani şi ucraineni, axată pe contrabanda cu țigări de proveniența ucraineana. În ziua de 7 februarie, începând cu ora 06.00, polițiștii de frontieră delegați de procurorul D.I.I.CO.T. cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Maramureş, respectiv S.C.C.O. Maramureş au descins la 14 domicilii aparținând membrilor grupării. În urma monitorizării activității infracționale,  a rezultat că aceştia au introdus ilegal în tara, prin zona de responsabilitate a  I.T.P.F. Sighetu Marmației, peste 50.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. O mare parte din cantitatea de ţigări sus menţionată a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, până la această oră, în vederea confiscării peste 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Totodată, au mai fost executate mai multe mandate de aducere, 9 persoane fiind aduse pentru audieri.  În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de inițierea sau constituirea a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup si contrabanda. În prezent procurorii  D.I.I.CO.T. şi polițiștii de frontieră delegați de către aceștia desfășoară activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ACTUALIZARE 4

Capii retelei au fost retinuti pentru 24 de ore iar maine vor fi prezentati Tribunalului Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA